X

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων DNA για τον Μαυρίκο

Αδύνατον να αναγνωρίσουν τη σορό του οι συγγενείς του. Στον ιατροδικαστή ο επίλογος της τραγωδίας. Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας στον ΑΝΤ1.

Ant1news

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ανεφλέγη το τζιπ της συζύγου του εκδότη της Ακρόπολης, Παναγιώτη Μαυρίκου, μέσα στο οποίο απανθρακώθηκε ο ιδιος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο εκδότης.

Σήμερα αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα DNA για την ταυτότητα του θύματος, ώστε να υπάρξει επίσημη αναγνώριση, αν και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν έχουν αμφιβολία ότι πρόκειται για τον Παναγιώτη Μαυρίκο. Άλλωστε, χθες το απόγευμα η σύζυγος του εκδότη αναγνώρισε κάποια κοσμήματα που φορούσε ο αποθανών, καθώς το πτώμα δεν είναι αναγνωρίσιμο.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, από την μέχρι στιγμής έρευνα στο καμένο αυτοκίνητο που εξετάζεται στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο, (όπως υπολείμματα κάποιου μηχανισμού), που να οδηγεί στο συμπέρασμα δολιοφθοράς. Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε πεποισμένος ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ενώ έκανε γνωστό, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στο Καλημέρα Ελλάδα, ότι η οικογένεια του έχει αναθέσει να διελευκάνει την υπόθεση.

Από πλευράς του ο ειδικός πραγματογνώμων τροχαίων ατυχημάτων κ. Μαδιάς, μιλώντας επίσης στον Γιώργο Παπαδάκη, αποκάλυψε ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται ότι κάτι προκάλεσε τη φωτιά στο όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι το Porsche Cayenne ανεφλέγη στις 14.50 χθες το μεσημέρι στην Αττική Οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, μεταξύ των εξόδων Ηρακλείου και Εθνικής Οδού. Όπως λένε οι αστυνομικοί το αυτοκίνητο κινούνταν στο αριστερό ρεύμα και όπως φαίνεται στις κάμερες, κάποια στιγμή άρχισε να επιβραδύνει και «έξυσε» το διαχωριστικό διάζωμα. Δευτερόλεπτα μετά τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ο εκδότης πιθανόν δεν κατάφερε να βγει γιατί το όχημα είχε κολλήσει στο διάζωμα και δεν άνοιγε η πόρτα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και να απανθρακωθεί.