X

Στην τελευταία του κατοικία “αναπαύεται” ο Μοχάμεντ Άλι (βίντεο)

Δεκάδες επωνύμων και χιλιάδες θαυμαστές του μεγάλου αθλητή συμμετείχαν στη τελετή. Έριχναν ροδοπέταλα στο οδόστρωμα την ώρα που περνούσε η σορός του.

Ant1news

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με τη συμμετοχή πάνω από 15.000 ανθρώπων, τελέστηκε στο Λούισβιλ του Κεντάκι η κηδεία του μεγαλύτερου πυγμάχου στην ιστορία του αθλήματος, Κάσιους Κλέι, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός με το όνομα Μοχάμεντ Άλι.

Πλήθος επωνύμων συμμετείχαν στην ακολουθία, με τους Γουίλ Σμίθ και Μάικ Τάισον να είναι ανάμεσα σε αυτούς που μετέφεραν το φέρετρο. Εμφανώς συγκινημένος ο Μπιλ Κλίντον, διάβασε μια από τις ευλογίες για τον Μοχάμεντ Άλι.

Ανάμεσα στους παρόντες και οι Σβαντζενέιγκερ, Μπέκαμ, Τζαμπάρ, αλλά όχι και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποχώρησε δυσαρεστημένος καθώς η οικογένεια του εκλιπόντος δεν έδωσε τη συγκατάθεση της για να εκφωνήσει ένα μικρό λόγο στην κηδεία του αθλητή.

Η πομπή στους δρόμους της πόλης διήρκεσε 65 λεπτά. Οι θαυμαστές του Μοχάμεντ Άλι είχαν ρίξει στο οδόστρωμα ροδοπέταλα, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής, πλήθος κόσμου πλαισίωνε τις λιμουζίνες.