X

Μουσική, κέφι και απρόοπτα στο φετινό Athens Pride

Πολιτικοί, απλοί πολίτες αλλά και η... Ελένη Λουκά έδωσαν το "παρών" στη φετινή γιορτή που είχε ως σύνθημα "Γυναίκα δε γεννιέσαι, γίνεσαι / Άνδρας δε γεννιέσαι γίνεσαι".

Ant1news

Με το σύνθημα «Γυναίκα δε γεννιέσαι, γίνεσαι / Άνδρας δε γεννιέσαι γίνεσαι» το φετινό Athens Pride γέμισε την Αθήνα χρώματα, κέφι και πολλά… απρόοπτα!

Το 12ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, που διεκδικεί τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου χωρίς προϋποθέσεις, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όχι μόνο απλών πολιτών, αλλά και πολιτικών, που έδωσαν και φέτος το παρόν.

Μεταξύ αυτών ήταν η Ρένα Δούρου αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία φωτογραφήθηκε με δεκάδες νέους ανθρώπους που έσπευσαν να σταθούν στο πλάι της.

Το Αthens Pride επισκέφθηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης. O επικεφαλής του Ποταμιού συνομίλησε με τους διοργανωτές του 12ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας καθώς και με τις ΛΟΑΤΚΙΑ+ συλλογικότητες που δώσανε το "παρών" στο Φεστιβάλ.

 

«Ελπίζω να υπάρξει η χρονιά που δε θα χρειαστεί να γίνονται παρελάσεις υπερηφάνειας. Αλλά φοβάμαι ότι για μερικά χρόνια ακόμα θα πρέπει να υπάρχουν δυναμικές εκδηλώσεις για να καταλάβουν και οι συντηρητικοί ότι είναι δικαίωμα όλων ο αυτοπροσδιορισμός. Είναι δικαίωμα όλων να διεκδικούν τη διαφορετικότητά τους», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Η μεγάλη αυτή γιορτή, που στόχο είχε να στείλει εκ νέου ένα μήνυμα υπέρ της διαφορετικότητας και κατά της ομοφοβίας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αγκαλιάστηκε από τους απλούς πολίτες.

Εκεί ήταν και η συνήθης ύποπτη, Ελένη Λουκά, η οποία κρατώντας μία εικόνα έσπευσε να καταγγείλει τη διοργάνωση, φωνάζοντας τα γνωστά σε όλους συνθήματά της.