X

Ακυβέρνητο σκάφος με μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης

Τη συνδρομή του ελληνικού λιμενικού σώματος ζήτησε η Λιβύη. Ζητούν να κατευθυνθούν προς την Ιταλία οι παράτυποι μετανάστες που επιβαίνουν στο σκάφος.

Ant1news

Μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος της ελληνικής ακτοφυλακής βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό 25μετρου ξύλινου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης, 15 ναυτικά μίλια στα χωρικά ύδατα της Λιβύης.

Η επιχείρηση ξεκίνησε έπειτα από σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το σκάφος μέσω του «Ολυμπία Ράδιο» στο οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επιβαίνουν 200 παράτυποι μετανάστες.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν παραπλέοντα πλοία και σκάφη του λιμενικού σώματος. 

Οι αρχές της Λιβύης ζήτησαν αρχικά τη συνδρομή του ελληνικού λιμενικού σώματος, καθώς είναι πιο κοντά στο σημείο του συμβάντος. Στο σημείο κατευθύνθηκαν, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας, ένα ελληνικό δεξαμενόπλοιο και ένα φορτηγό πλοίο με ξένη σημαία.

Ωστόσο, το φορτηγό πλοίο που βρίσκεται ήδη στο σημείο, ανέφερε στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας, ότι προς το παρόν το σκάφος δεν χρήζει βοήθειας, ωστόσο οι παράτυποι μετανάστες που βρίσκονται πάνω σε αυτό ζητούν να κατευθυνθούν προς την Ιταλία. 

Από το μεσημέρι είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την τύχη των παράτυπων μεταναστών, καθώς το συμβάν λαμβάνει χώρα στα χωρικά ύδατα της Λιβύης.