X

Τα κριτήρια και τα οφέλη από το ΚΕΑ (βίντεο)

Η αρμόδια Υπουργός, Θεανώ Φωτίου, εξηγεί τα πάντα για την υπαγωγή και την εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, στο Καλημέρα Ελλάδα.

Ant1news

Σε 30 δήμους θα δοθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, για το οποίο οι αιτήσεις ξεκινούν μετά τα μέσα Ιουλίου. Όπως εξήγησε η Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, για την υπαγωγή στο επίδομα θα ισχύσουν τα ίδια κριτήρια με το Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για την υπαγωγή του δικαιούχου θα λαμβάνονται υπόψη τα εισοδηματικά κριτήρια του τελευταίου εξαμήνου και η ένταξη στο πρόγραμμα θα γίνεται αυτομάτως.

Όπως είπε η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα ισχύσουν και νέα προνόμια των ωφελουμένων:

- Δωρεάν φάρμακα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

-Δωρεάν νερό

-Σχολικά γεύματα στους Δήμους που έχουν πληγεί από τη φτώχεια, για όλα τα παιδιά

-Πειραματικά θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο επιδότησης ενοικίου,

ενώ θα για το 10% των ωφελουμένων θα προχωρούν διαδικασίες για την ένταξή του στην εργασία.

Η Θεανώ Φωτίου διευκρίνισε ότι, θα γίνεται διασταύρωση των στοιχείων του ωφελούμενου, για να διαπιστωθεί αν ισχύουν τα στοιχεία που έχει δώσει, ενώ όταν κάποιος δικαιούχος υπαχθεί στο πρόγραμμα εύρεσης εργασίας, θα φεύγει αυτομάτως από το πρόγραμμα το ΚΕΑ.

Ξεκαθάρισε, επίσης ότι, «το ΚΕΑ είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο».

Για τους υπόλοιπους, από τους 30 δήμους της χώρας, που δεν υπάγονται στο ΚΕΑ, θα συνεχίσει να ισχύει το πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης.

Τα οικογενειακά επιδόματα θα συνεχίζουν να δίνονται κανονικά, όπως και τα προνοιακά, υπογράμμισε η αναπληρώτρια Υπουργός.