X

Αντιδρά η αντιπολίτευση για την ομιλία Τσίπρα στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία το απόγευμα της Πέμπτης με την αντιπολίτευση να επισημαίνει ότι ο χώρος δεν προσφέρεται για πολιτικές ομιλίες.

Ant1news

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 20:00, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε εκδήλωση με θέμα, «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη – Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν έντονη κριτική στο προγραμματισμό της ομιλίας του Πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι ο ιστορικός χώρος δεν προσφέρεται για πολιτικές ομιλίες.

Με ερώηση του στην Βουλή, ο Τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας εκφράζει την έκπληξή του για την επιλογή απο την Κυβέρνηση του Μουσείου της Ακρόπολης για πολιτική εκδήλωση, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή ενέργεια, καθώς όσα ανάλογα αιτήματα είχαν υποβληθεί στο παρελθόν, δεν είχαν γίνει δεκτά καθώς η χρήση του Μουσείου προσφέρεται για αμιγώς πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις.

«Σε μια εποχή που ο Πολιτισμός στη χώρα πλήττεται βάναυσα, η Κυβέρνηση προχωρά στην - πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά για μουσείο – χρήση του Μουσείου της Ακρόπολης για κυβερνητικές ανακοινώσεις. Τι ειρωνεία… Εκεί που φιλοδοξούμε να υποδεχτούμε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, διοργανώνουμε show μικροκομματικής προπαγάνδας. Δυστυχώς, μετά την απαξίωση των αρίστων και της αριστείας, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ υποβαθμίζει επιδεικτικά έναν χώρο που συμβολίζει τις πανανθρώπινες και οικουμενικές αξίες», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Τομέας Πολιτσμού του ΠΑΣΟΚ.

Το Ποτάμι αφού κάνει λόγο για «παγκόσμιες πρώτες» και «κυβέρνηση εθνικολαϊκιστών», σημειώνει ότι «μόνη ελπίδα είναι να εμπνευστεί λίγο από την τοποθεσία ο κ. Τσίπρας και να θυμηθεί - αν την είχε μάθει ποτέ- την αρχαιοελληνική έννοια του μέτρου. Και να του θυμίσουμε ότι στις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες την ύβρη την ακολουθούσε η Νέμεσις. Ελπίζουμε η Νέμεσις να έρθει για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όχι και για τη χώρα...».