X

“Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω” είπε ο 14χρονος που σκότωσε τον φίλο του

Έφυγε από το χωριό η οικογένεια μετά την επιβολή των περιοριστικών όρων. Τι λέει ο δικηγόρος του στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

Ant1news

Τέσσερις μέρες μετά το έγκλημα στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης με θύμα έναν 14χρονο και θύτη έναν συμμαθητή του η τοπική κοινωνία παραμένει παγωμένη.

Τα ερωτήματα βασανίζουν τους κατοίκους και κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς κατέληξε η φιλία μεταξύ των δύο αμούστακων αγοριών.

Ο 14χρνος καθ' ομολογίαν δράστης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Οι όροι που αποφασίστηκε να του επιβληθούν αφορούν τα εξής αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα:

  1. Ανάθεση της υπεύθυνης επιμέλειας του ανηλίκου στους γονείς του. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να φτάσει η υπόθεση στο αρμόδιο δικαστήριο οι γονείς του είναι υπεύθυνοι για οποιοδήποτε παραβατική πράξη, ενδεχομένως, εκδηλώσει ο 14χρονος αυτό το διάστημα.
  2. Παρακολούθηση ψυχολογικού προγράμματος από τον ανήλικο σε κρατικό ή ιδιωτικό φορέα.
  3. Απαγόρευση μετάβασης και διαμονής του 14χρονου κατηγορούμενου στον τόπο κατοικίας του, τη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, μέτρο που εκτιμάται ότι κινείται προς την κατεύθυνση προστασίας του ίδιου του παιδιού.

"Χάνονται στην ανωνυμία της Θεσσαλονίκης"

Η οικογένεια, σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγε από το χωριό και  θα εγκατασταθεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε ο δικηγόρος του ο όρος βρήκε σύμφωνη την οικογένεια.

Οπως έγινε γνωστό, η ανακρίτρια προσανατολίζεται το επόμενο χρονικό διάστημα να διατάξει τη διενέργεια παιδοψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, κάτι που βρίσκει σύμφωνο την υπεράσπιση του ανήλικου. Ο 14χρονος απολογήθηκε σχεδόν επί 2,5 ώρες ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, έχοντας στο πλευρό του, εκτός από τον συνήγορό του, τους γονείς και τη γιαγιά του.

Επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί «μπούλινγκ» που υφίστατο τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, ενώ φέρεται να αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά, κατά τα οποία έπεσε θύμα λεκτικής επίθεσης από φίλους του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ψυχολογικά φορτισμένος και απέφυγε να αναφερθεί λεπτομερώς στον τρόπο τέλεσης του εγκλήματος, ενώ δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη, τόσο από την οικογένεια του θύματος, όσο και από τη δική του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Θοδωρής Σιμόπουλος μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» είπε ότι ο 14χρονος δείχνει να αντιλαμβάνεται σιγά σιγά αυτό που έχει συμβεί, ενώ τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν βρισκόταν υπό την επήρεια σοκ. Είναι συγκλονισμένος και μετανιωμένος, πρόσθεσε. "Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω" τού είπε χαρακτηριστικά. Σε ο, τι αφορά την επιθετική συμπεριφορά που του καταλογίζουν γονείς του χωριού, ανέφερε ότι η δικογραφία δεν έχει τέτοια ευρήματα.