X

Ένταση στο Υπουργείο Εργασίας με εργαζόμενους στο Athens Ledra

Εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον τραυματισμό του Προέδρου τους. Τι τους είπαν Κατρούγκαλος και Νεφελούδης κατά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία τους.

Ant1news

Του Γιάννη Παχουλάκη

Για εμπαιγμό καταγγέλλουν την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Ledra Hotel, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο χώρο του Υπουργείου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση μικρής διάρκειας με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου.

Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του Σωματείου, οι αστυνομικοί εμπόδισαν με τις ασπίδες τους εργαζόμενους και τη στιγμή της απώθησης προκλήθηκε ελαφρύς τραυματισμός στο χέρι του Προέδρου τους Χαράλαμπου Ντότσικα.

Πάντως ύστερα από λίγη ώρα την αντιπροσωπεία των εργαζομένων δέχθηκαν ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και Γεν. Γραμματέας κ. Ανδρέας Νεφελούδης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των εργαζομένων προς τους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, υπήρξε υπαναχώρηση από πλευράς Υπουργείου στο θέμα της καταβολής του έκτακτου βοηθήματος των 1000 ευρώ, για το οποίο υπήρξε δέσμευση προ δεκαημέρου, ενώ σήμερα τους τονίστηκε πως είναι «υπό εξέταση».

Επίσης, η ηγεσία του Υπουργείου τους τόνισε πως γίνεται προσπάθεια να καταβληθεί το συντομότερο δυνατόν το άλλο επίδομα για την επίσχεση εργασίας που κυμαίνεται ανάμεσα στα 350 με 400 ευρώ.

Για την ερχόμενη Παρασκευή στις 12:00 ορίστηκε τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με παρόντες και εκπροσώπους της ιδιοκτησίας.