X

Ο Πιστόριους περπάτησε στο δικαστήριο χωρίς τα προσθετικά του μέλη (φωτο+βίντεο)

Συγκλόνισε όσους βρίσκονταν στην αίθουσα. Για ποιόν λόγο προέβη στην ενέργεια αυτή. Πότε θα αποφασιστεί η ποινή του.

Ant1news

Απέλπιδα προσπάθεια για να κερδίσει την επιείκεια του δικαστηρίου έκανε ο Όσκαρ Πιστόριους.

Ο Blade Runner, όπως τον αποκαλούν περπάτησε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου χωρίς τα προσθετικά του μέλη. Η εικόνα αυτή συγκλόνισε το ακροατήριο  ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δεν κατάφεραν  συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Τα μάτια του Παραολυμπιονίκη ήταν μόνιμα καρφωμένα στο πάτωμα ενώ δε σταμάτησε λεπτό να κλαίει. Αμήχανη στιγμή όταν ο Μπάρι Στίνκαμπ, πατέρας της δολοφονηθείσας, αναγκάστηκε να παραμερίσει για να περάσει ο δολοφόνος της κόρης του.

Με αυτή του την κίνηση ο Πιστόριους ήθελε να αποδείξει στους δικαστές πως τη νύχτα της δολοφονίας της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου 2013, ήταν πολύ ευάλωτος και δεν την σκότωσε από πρόθεση.

Όπως έχει υποστηρίξει ο Παραολυμπιονίκης το μοιραίο βράδυ του αποτρόπαιου εγκλήματος πίστεψε ότι έχει μπει στο σπίτι του ληστής.

Έπειτα από τρεις μέρες ακροάσεων ο δικαστής που εποπτεύει την υπόθεση δήλωσε πως ο Όσκαρ Πιστόριους θα καταδικαστεί στις 6 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι ο χρυσός Παραολυμπιονίκης αντιμετωπίζει ποινή τουλάχιστον 15 χρόνια φυλάκισης.