X

Βέλιος: Έχω καρκίνο και πηγαίνω στην Ελβετία για ευθανασία

Το δικαίωμα για ευθανασία υποστήριξε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ant1news

Σε μια προσωπική αποκάλυψη προχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Αλέξανδρος Βέλιος, όταν ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο και θα μεταβεί στην Ελβετία, ώστε να κάνει ευθανασία.

«Έχω καρκίνο και πεθαίνω σε δύο – τρεις μήνες», είπε σχετικά. Ο Α.Βέλιος έχει πρόσφατα γράψει ένα βιβλίο στο οποίο αναφέρεται στη μάχη που δίνει, με τίτλο «Εγώ κι ο θάνατός μου – Το δικαίωμα στην ευθανασία».

Όπως αποκάλυψε, αποφάσισε να πάει στην Ελβετία, προκειμένου να υποβληθεί σε ευθανασία. «Το πρόβλημα της ευθανασίας εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού. Εγώ είμαι υποστηρικτής και συνήγορος του δικαιώματός μας στον θάνατο. Θεωρώ το δικαίωμα στον θάνατο είναι το πιο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Star.

 

«Έχω κάνει τα χαρτιά μου ήδη για ένα ίδρυμα στη Ζυρίχη, λέγεται υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Πηγαίνεις με τους δικούς σου ανθρώπους και σου δίνουν ένα ποτήρι, δηλώνεις για τελευταία φορά ότι το κάνεις με τη θέλησή σου, πίνεις από το ποτήρι και μέσα σε ελάχιστα λεπτά φεύγεις», συνέχισε, εξηγώντας τη διαδικασία....