X

Το συγκινητικό μήνυμα της Βανέσα Ρεντγκρέιβ για τους πρόσφυγες (βίντεο)

Η Βρετανίδα ηθοποιός στέλνει το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα προσφύγων και πρωταγωνιστεί σε σποτ για τους "Γιατρούς Χωρίς Σύνορα".

Ant1news

Μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και έκκληση στους πολίτες να προσφέρουν τη βοήθειά τους στέλνει η σπουδαία Βρετανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου).

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτικό σποτ αφιερωμένο στους "Γιατρούς Χωρίς Σύνορα". Το σποτ είναι πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ανθρωπιστική οργάνωση.

«Ένας άνθρωπος χάνει την οικογένειά του και το σπίτι του. Ένα παιδί στη θάλασσα προσπαθεί να αναπνεύσει. Μια μητέρα περπατάει χιλιάδες χιλιόμετρα με το μωρό της στην αγκαλιά. Δεν είναι ζήτημα χρώματος, γλώσσας, φυλής ή θρησκείας το να τους βοηθήσουμε. Είναι ζήτημα ανθρωπιάς» αναφέρει στο μήνυμά της.

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ επισκέφθηκε την Ελλάδα δύο φορές τους προηγούμενους μήνες και είχε την ευκαιρία να συναντήσει πρόσφυγες και να δει από κοντά τις δράσεις των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Όπως σημειώνεται από την οργάνωση, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» έχουν περιθάλψει από τις αρχές του 2015 στην Ελλάδα περισσότερους από 55.000 πρόσφυγες και έχουν προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε 88.000 ανθρώπους. Επίσης, μέσα σε τέσσερις μήνες συνέβαλαν στη διάσωση περισσότερων από 18.000 ανθρώπων στο Αιγαίο.