X

Απίστευτο! Ρομπότ σε ρόλο νοσηλευτικού προσωπικού στο Βέλγιο

Σε νοσοκομεία της Λιέγης και της Οστάνδης, δυο ανθρωποειδή έπιασαν δουλειά… και φροντίζουν τους ασθενείς.

Ant1news

Όταν το 2014, ένα ανθρωποειδές ρομπότ ο Pepper, χρησιμοποιήθηκε για οικιακή χρήση, πολλοί πίστευαν ότι πρόκειται για ένα τεχνολογικό θαύμα που πολύ δύσκολα θα ξεπεραστεί.

Δυο χρόνια μετά, ένα πολύ πιο εξελιγμένο ανθρωποειδές έκανε την εμφάνιση του στο Βέλγιο και έπιασε δουλειά ως νοσοκόμος! Μάλιστα πρόκειται για δυο όμοια ρομπότ που χρησιμοποιούνται ως νοσηλευτικό προσωπικό σε νοσοκομεία της Λιέγης και της Οστάνδης.

Το κόστος τους ανέρχεται στα 30.000 ευρώ, όταν η αξία του προκατόχου τους ήταν μόλις 1.800 ευρώ.

Τα ανθρωποειδή, που αναγνωρίζουν τα ανθρώπινα συναισθήματα χάρη σε ένα διαδραστικό τάμπλετ που είναι ενσωματωμένο στο μπροστινό μέρος τους, έχουν την δυνατότητα να ακούνε, να συζητούν και να δίνουν πληροφορίες στους ασθενείς των νοσοκομείων ή ακόμα να τους κρατούν συντροφιά και να τους συνοδεύουν στους διάφορους χώρους του νοσοκομείου.

Τα νέα εξελιγμένα ανθρωποειδή ρομπότ κατασκευάστηκαν από την βελγική εταιρεία Zora Robotics. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας περισσότερα από 300 ρομπότ υπολογίζεται να αρχίσουν να εργάζονται σε νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο ενώ μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια αναμένεται τα ανθρωποειδή ρομπότ να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο.