X

Ημέρα του Πατέρα σήμερα!

Το doodle της έχει αφιερώσει σήμερα η Google στους πατεράδες όλου του κόσμου. Πώς καθιερώθηκε η σημερινή μέρα ως γιορτή του Πατέρα.

Ant1news

Η ημέρα ή γιορτή του πατέρα είναι σήμερα, αλλά όπως κι αν ονομάζεται, είναι μια μέρα αφιερωμένη στους μπαμπάδες όλου του κόσμου.

Την τρίτη Κυριακή του μήνα γιορτάζεται η ημέρα του Πατέρα, σε πολλές χώρες του κόσμου και η Google τιμά τη γιορτή αυτήν αφιερώνοντας το σημερινό της doodle.

Η σημερινή γιορτή θεωρείται συμπληρωματική της γιορτής της μητέρας και στόχος είναι η ανάδειξη της σημαντικότητας των γονέων προς το παιδί, εξίσου και από τους δύο.  

 

Η ιστορία της γιορτής

Ο εορτασμός της ημέρας ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, στις αρχές του 20ού αιώνα, χωρίς να έχει αρχικά την ίδια ανταπόκριση με τη γιορτή της μητέρας, από την οποία εμπνεύστηκε. Η επίσημη καθιέρωσή της έγινε το 1966 και οριστικοποιήθηκε το 1972 από τον Πρόεδρο Νίξον.

Η καθιέρωση της γιορτής του πατέρα στην Ελλάδα καθιερώθηκε από το σύλλογο διαζευγμένων ανδρών, λόγω της απαξίωσης που αντιμετώπιζαν οι πατεράδες από τα δικαστήρια, στις εκδικάσεις των διαζυγίων. Πλέον ο χαρακτήρας της είναι εθιμοτυπικός.