X

Πανελλήνιο σοκ από τον χαμό του 9χρονου στον Βουραϊκό

Τραγικός ο επίλογος που γράφτηκε στην εξαφάνιση του 9χρονου. Σε κατάσταση σοκ ο πατέρας και η μητέρα του. Τι ερευνούν οι αρχές.

Ant1news

Συγκλονίζει η τραγωδία στο Βουραϊκό με θύμα τον 9χρονο Βασίλη, ο οποίος μαζί με τους γονείς του αλλά και συγγενείς του πραγματοποιούσαν την κατάβαση του φαραγγιού, όταν ξαφνικά βρέθηκε στο κενό πέφτοντας σε χαράδρα βάθους 30 μέτρων.

Το παιδί ανασύρθηκε νεκρό μετά από 6 ώρες και αφού άνδρες της ΕΜΑΚ κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Σύμφωνα με τους γονείς του, το παιδί χάθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα από το οπτικό τους πεδίο, όταν βρίσκονταν σε ένα από τα πιο επικίνδυνα και απαγορευμένα σημεία της διαδρομής, στη θέση Σιφώνι.

Το παιδί είχε πέσει σε κενό ανάμεσα στην πεζογέφυρα και τη σιδηροδρομική γραμμή, από μεγάλο ύψος μέσα στο ποτάμι.

 

Πλέον, Πυροσβεστική και Αστυνομία διενεργούν έρευνες, για να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια της πτώσης του.

Ο επίλογος της τραγωδίας

Η σορός του 9χρονου Βασίλη εντοπίστηκε στις 20:30 από την ΕΜΑΚ και μετά την ανάσυρσή της μεταφέρθηκε με τον οδοντωτό, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο. Σύμφωνα με την νεκροψία - νεκροτομή, που διενεργήθηκε, ο θάνατος προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και όχι από πνιγμό.

 

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του Βασίλη. Οι κραυγές της μητέρας του ακούγονταν καθ’όλη τη διάρκεια της επιχείρησης στο φαράγγι, ενώ λίγο πιο δίπλα ο πατέρας μονολογούσε.

 Σε κατάσταση σοκ ο τραγικός πατέρας μονολογούσε… «είμαι ένας ανίκανος πατέρας. Έχασα το παιδί μου, πάρτε μου την επιμέλεια των παιδιών μου…», με το κλάμα του να παραπέμπει σε θρήνο.