X

Στη Σούδα “έδεσε” το αεροπλανοφόρο Τρούμαν (φωτό & βίντεο)

Σκοπός η σύσφιξη των σχέσεων ΗΠΑ – Ελλάδας.

Ant1news

Τέσσερα πλοία από την αρμάδα πλοίων Χάρι Τρούμαν καταπλέουν σε ελληνικά λιμάνια με σκοπό τη σύσφιγξη των σχέσεων ΗΠΑ - Ελλάδας.

Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman (CVN 75) έφτασε το πρωί της Τρίτης στον κόλπο της Σούδας καταπλέοντας στην προβλήτα Κ14, το αντιτορπιλικό USS Bulkeley (DDG 84) στη Σαντορίνη, ενώ από χθες έφτασε στη Ρόδο το καταδρομικό USS Anzio (CG 68).

Τα πλοία ενώνονται με το αντιτορπιλικό USS Gonzalez (DDG 66), που βρίσκεται αγκυροβολημένο στον κόλπο της Σούδας.

Όπως είπε ο υποναύαρχος Bret Batchelder, διοικητής της Carrier Strike Ομάδας 8: «Οι επισκέψεις στα λιμάνια επιτρέπουν μια αμοιβαία, αυξημένη κατανόηση του πολιτισμού και τη δημιουργία μιας εταιρικής σχέσης, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε σειρά από περιβάλλοντα».

Οι ναυτικοί σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, θα συμμετάσχουν σε κοινωνικές δράσεις, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης ενός δημοτικού ιατρείου και μιας παιδικής χαράς.

 

 

 

Το «Χάρι» Τρούμαν» ανήκει επιχειρησιακά στον 6ο Στόλο και εκτελεί κυρίως αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου και του Περσικού Κόλπου.

Έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων, κινείται με 4 προπέλες αναπτύσσοντας ταχύτητα 30 κόμβων και με δύναμη, που δίνουν δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες. Το μήκος του αγγίζει τα 333 μέτρα, το πλάτος του 78 μέτρα και το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα. Έχει δυνατότητα μεταφοράς έως και 90 μαχητικών αεροσκαφών.

Διαθέτει 2.500 καμπίνες στις οποίες διαμένουν 3.500 μέλη πληρώματος και άλλα 2.500 άτομα, που αποτελούν το πλήρωμα και τους τεχνικούς των πολεμικών αεροσκαφών. Στο πλοίο παρασκευάζονται σε ημερήσια βάση 18.000 γεύματα και καταναλώνονται 1.500 κυβικά νερού.

Το «Χάρι Τρούμαν» διαθέτει δικό του τηλεοπτικό σταθμό ενώ εκδίδεται και εφημερίδα.