X

Θρίλερ με πτώση καναντέρ

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πήρε φωτιά εν πτήσει και φλεγόμενο επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση. Τραυματίας ο ένας πιλότος. Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια.

Ant1news

"Θρίλερ" εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 11:00 στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων, όπου επιχειρούσαν απο το πρωί 8 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, για να αναχαιτίσουν το μεγάλο πύρινο μέτωπο που κατακαίει την περιοχή.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πτώση του αεροσκάφους, σημαίνοντας "συναγερμό" στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και την Πυροσβεστική.

Το πρόβλημα στο CL-215, το οποίο επιχειρούσε στα Σκούρτα Βοιωτίας, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε λίγη ώρα αφούτου άδειασε την δεξαμενή νερού επάνω απο την εστία της φωτιάς, ωστόσο άλλες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι το καναντέρ ήταν πλήρες φορτίου, δεν είχε δηλαδή αδειάσει το νερό που μετέφερε.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι στο αεροσκάφος εκδηλώθηκε φωτιά εν πτήσει. Οι χειριστές με φλεγόμενο το καναντέρ, πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση σε περιοχή κοντά στο χωριό Στεφάνη.

Οι δύο πιλότοι κατόρθωσαν να βγουν απο το CL-215,με τον έναν να έχει χτυπήσει στην μέση και το χέρι.