X

Σώοι οι πιλότοι καναντέρ που έκανε αναγκαστική προσγείωση

Μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια. Το CL-215 πήρε φωτιά στον αέρα και προσγειώθηκε φλεγόμενο. Δείτε την πορεία του σε 3-D γραφικό.

Ant1news

"Θρίλερ" εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 11:00 στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων, όπου επιχειρούσαν απο το πρωί 8 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, για να αναχαιτίσουν το μεγάλο πύρινο μέτωπο που κατακαίει την περιοχή.

Ένα απο τα καναντέρ, μοντέλο CL-215, το οποίο επιχειρούσε στα Σκούρτα Βοιωτίας, εξέπεμψε σήμα κινδύνου, λίγη ώρα αφούτου άδειασε την δεξαμενή νερού επάνω απο την εστία της φωτιάς, ωστόσο άλλες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι το καναντέρ ήταν πλήρες φορτίου, δεν είχε δηλαδή αδειάσει το νερό που μετέφερε.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πτώση του αεροσκάφους, ωστόσο ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν.

Τι ακριβώς συνέβη

Το καναντέρ έκανε την τελευταία του ρίψη νερού στις 11:09. Λίγο αργότερα ο εμπειρότατος πιλότος του πυροσβεστικού αεροσκάφους επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχουν προκειμένου να ενημερώσει πως θα πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση σε περιοχή κοντά στο χωριό Στεφάνη, πλησίον της Μονής της Ζωοδόχου Πηγής.

Οι δύο πιλότοι κατόρθωσαν να βγουν απο το CL-215, το οποίο δεν διαθέτει σύστημα εκτόξευσης των χειριστών.

 

Ο ένας είναι σε άριστη κατάσταση, ο άλλος χειριστής της Πολεμικής μας Αεροπορίας όμως έχει τραυματιστεί στην μέση και ελαφρά στο χέρι.

Οι χειριστές, αφού πρώτα μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο στην Ελευσίνα στη συνέχεια τους μετέφεραν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για να υποβληθούν σε εξετάσεις και να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Το καναντέρ είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου.

Δείτε την πορεία του καναντέρ σε 3-D γραφικό απο το Τμήμα Γραφικών του ΑΝΤ1.

 

 

Μεγάλη η φωτιά στα Δερβενοχώρια

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου στα Δερβενοχώρια.

Οι φλόγες καίνε δασική έκταση και γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά προς την Πάρνηθα.

Στην περιοχή βρίσκονται 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες των Δήμων και η πλειονότητα των ενααέριων μέσων πυρόσβεσης που διαθέτει η χώρα, όπως προαναφέρθηκε, 5 ελικότπερα και 8 αεροσκάφη, εκ των οποίων το ένα που κατέπεσε.

 

 

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες έχουν πάρει διαστάσεις, ενώ ήδη έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή.