X

Εικόνες καταστροφής στη Μεγαλόπολη (φωτο+βίντεο)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο δήμος Τρίπολης. Ανυπολόγιστες οι ζημιές σε σπίτια, δρόμους, μαγαζιά αλλά και σε σοδειές αγροτών.

Ant1news

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε η Μεγαλόπολη που υπέστη μεγάλες καταστροφές από την  σφοδρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή.

Κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους, υπόγεια και ισόγεια σπιτιών πλημμύρισαν, σκεπές κατέρρευσαν.

Την καταρρακτώδη βροχή συνόδευε κατά διαστήματα χαλάζι σε μέγεθος κάστανου ενώ οι άνεμοι που έπνεαν ήταν θυελλώδεις.

Το νερό έφθασε σε 7 ώρες τα 191 χιλιοστά. Ενδεικτικό είναι ότι το ύψος του νερού έφτασε το ένα μέτρο μέσα σε ισόγειο σπιτιού στη Μεγαλόπολη.

Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 12 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους, από ισόγεια σπίτια στην πόλη και στο χωριό Περιβόλια. Στην Τρίπολη χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό 20 ανθρώπων.

Από την κακοκαιρία κατέρρευσε τμήμα της στέγης κοσμικού κέντρου, ενώ βρίσκονταν μέσα σε αυτό περίπου χίλια άτομα,  καλεσμένα σε γαμήλια δεξίωση στην Τρίπολη. Ευτυχώς ουδείς τραυματίστηκε.

 

Η Πυροσβεστική δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις από Μεγαλόπολη και Τρίπολη για απάντληση υδάτων.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές και για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής καθώς καταστράφηκαν πολλά στρέμματα καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ χάθηκαν και αρκετά πουλερικά.Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε και στην Τρίπολη, αφήνοντας τη μισή πόλη στο σκοτάδι.

 

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχου Χαράλαμπου Χιόνη, του δημάρχου Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων, κατά την οποία αποφασίστηκε να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Όλες οι διαδικασίες θα κινηθούν τη Δευτέρα.

 

 

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ο δήμος Τρίπολης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε μετά την Μεγαλόπολη και ο δήμος Τρίπολης μετά τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από τη χθεσινή κακοκαιρία.

Ειδικότερα, επλήγησαν εκτός από την πόλη της Τρίπολης, χωριά των δημοτικών ενοτήτων Τεγέας και Κορυθίου.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανθυρέας, Ηλίας Μαχαίρας, κάνει λόγο για πρωτοφανή κακοκαιρία και για εκτεταμένες ζημιές σε οδικές αρτηρίες και καλλιέργειες, ενώ πλημμύρισαν και σπίτια στο χωριό από το νερό που κατέβασε το βουνό του Προφήτη Ηλία.

Στον κάμπο της Τεγέας έχουν πληγεί και καλλιέργειες κηπευτικών, πατάτες και οπωροφόρα δέντρα και το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι η περιοχή πλήττεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ακόμη, έκλεισε για σήμερα το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης γιατί έχουν σωρευτεί λάσπες και συνεργεία επιχειρούν να καθαρίσουν τους αθλητικούς χώρους.

Οι πληγέντες αποκαθιστούν τις ζημιές στα σπίτια, ενώ το οδικό δίκτυο είναι καθαρό και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ακόμη, η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο από Καλαμάτα προς Τρίπολη γινόταν με πολλά προβλήματα, στο ίδιο σημείο πριν τη σήραγγα Ραψομάτη και τα αυτοκίνητα ανακατευθύνθηκαν από την τροχαία προς Σπάρτη από το Λεύκτρο.