X

Συνεχίζεται η πύρινη “κόλαση” στα Δερβενοχώρια (φωτο)

Πολλές οι αναζωπυρώσεις στο σημείο. Συνεχίζουν την "μάχη" με τις φλόγες οι πυροσβέστες. Πάνω από 7.000 στρέμματα έχουν καταστραφεί.

Ant1news

Με συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, προσπαθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης να ελέγξουν τις αναζωπυρώσεις στο μέτωπο των Δερβενοχωρίων, πριν από τη δύση του ηλίου. 

Εκατοντάδες πυροσβέστες, με δεκάδες οχήματα, έχουν φτιάξει περιμέτρους για να σβήσουν τις μικροεστίες. 

Περισσότερα από 7.500 χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους έχουν γίνει στάχτη, ενώ χθες το βράδυ λόγω των ισχυρών ανέμων οι πύρινες γλώσσες έφτασαν μια ανάσα από τα πρώτα σπίτια του χωριού Πράσινο.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε δύο βασικά μέτωπα. Το πρώτο είναι ανάμεσα στα χωριά Πράσινο και Πάνακτο, ενώ το άλλο είναι ανατολικά, κοντά στα νταμάρια του Φράγκου.

 

Οι πυροσβέστες δίνουν τιτάνια μάχη για να μην περάσει η φωτιά στην Πάρνηθα, έχοντας ως αρωγό το κινητό κέντρο επιχειρήσεων.

Οι κάτοικοι των χωριών στα Δερβενοχώρια υποστηρίζουν πως η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό καθώς ξεκίνησε με πολλές εστίες σε διάσπαρτα και δύσβατα σημεία ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν απανωτές εκρήξεις.

Το κύριο βάρος της κατάσβεσης έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα ενώ σκαπτικά μηχανήματα διαμορφώνουν ανοίγουν δρόμους προκειμένου να μπορέσουν να πλησιάσουν οι επίγειες δυνάμεις, για να σβήσουν τη φωτιά.

 

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την αναγκαστική προσγείωση του καναντέρ, την οποία περιέγραψε με δραματικούς τόνους στον ΑΝΤ1 ο πιλότος του αεροσκάφους, η ΝΔ κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή, κάνοντας λόγο για παραλείψεις του ΥΕΘΑ, σε ότι αφορά την διαδικασία συντήρησης των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα πλήθος καναντέρ να μην είναι διαθέσιμα σήμερα για επιχειρήσεις.