X

Αντιδράσεις για την πυρπόληση στρατιωτικού τζιπ από αναρχικούς

Σύμφωνα με ανάρτησή τους οι αναρχικοί αναφέρουν ότι εισέβαλαν σε εγκατάσταση του στρατού στο Γουδί το Σάββατο 25/6. Το σχόλιο της ΝΔ.

Ant1news

Ομάδα αναρχικών με την ονομασία Συμβούλιο Αναρχικής Δράσης «Γράκχος Μπαμπέφ» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στρατιωτικού τζιπ σε εγκατάσταση του στρατού στου Γουδή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε ανάρτησή τους σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, εισέβαλαν στη στρατιωτική εγκατάσταση το Σάββατο 25/6, κοντά στο σημείο που είχε εκτελεστεί ο Νίκος Μπελογιάννης, και έκαψαν ένα στρατιωτικό τζιπ.

Ωστόσο, πηγές της αστυνομίας έλεγαν ότι υπάρχει ανακολουθία στα όσα αναφέρονται στο κείμενο των αναρχικών, τουλάχιστον όσον αφορά στο χρόνο καταγραφής τέτοιου συμβάντος. 

Από την πλευρά του το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «από τα μέχρι τώρα στοιχεία διαπιστώνεται ότι τα γεγονότα είναι διαφορετικά από τους ισχυρισμούς εκείνων που υποστηρίζουν ότι προέβησαν στον εμπρησμό». Επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι υπάρχει λανθασμένη αναφορά στο χρόνο τέλεσης του περιστατικού.

Για το συμβάν διεξάγεται ένορκη διοικητική εξέταση. 

Η είδηση προκάλεσε την αντίδραση  της ΝΔ η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, η ΝΔ αναφέρει ότι "η σημερινή ανάληψη της ευθύνης για την πυρπόληση στρατιωτικού τζιπ από αναρχικούς σε εγκατάσταση του Ελληνικού Στρατού, στο Γουδί, αποτελεί πολύ σοβαρό γεγονός".

Και προσθέτει: "Αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να διερευνήσει το γεγονός, να αναλάβει τις ευθύνες της και να ενημερώσει άμεσα τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και τον Ελληνικό λαό".