X

Μεγάλη πτώση της τουριστική κίνησης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό μιλάνε για απογοητευτικά νούμερα και αποδίδουν την «καθίζηση», στο προσφυγικό πρόβλημα.

Ant1news

Τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και έμποροι μιλάνε για πραγματική τουριστική «τραγωδία», μέχρι στιγμής, λέγοντας πως υπάρχουν ξενοδοχεία που αυτή τη στιγμή διαθέτουν 100 κλίνες και έχουν νοικιάσει μόνο τις δύο!

Οι ξενοδόχοι της Χίου, κάνουν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή, καθώς δεν έχουν χάσει μόνο τους ξένους τουρίστες, αλλά και τους Έλληνες. Όπως λένε στον ΑΝΤ1, πλέον τους προτιμούν μόνο οι Τούρκοι κι αυτοί τα Σαββατοκύριακα. Η μείωση σε σχέση με πέρυσι κυμαίνεται από 75 ως και 90% και θεωρούν ότι πρέπει να τύχουν αποζημιώσεων.

Στη Σάμο τα «λουκέτα» για μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία, είναι ο καθημερινός εφιάλτης των ιδιοκτητών τους και κάνουν λόγο για πληρότητα 2% και μείωση της τουριστικής κίνησης κατά 90%, την ώρα που η γειτονική Τουρκία, ανθεί τουριστικά.

Η πτώση είχε ανέβει στο 40% από τον Μάιο και η απουσία προκρατήσεων, έδειχνε το τι θα ακολουθήσει.

Αντίθετα κατεβαίνοντας πιο νότια η κατάσταση είναι βελτιωμένη. Στην Κω για παράδειγμα, αν και ο Μάιος ξεκίνησε με μείωση σε ποσοστό 22% τις τελευταίες μέρες η τουριστική αγορά ανακάμπτει, με τους Γερμανούς και τους Άγγλους, να δίνουν και πάλι «ψήφο εμπιστοσύνης» στο νησί.