X

Σοκαριστικές εικόνες: 10χρονος ζυγίζει 192 κιλά

Πρόκειται για το πιο πιο παχύ παιδί στον κόσμο. «Βλέπω το παιδί μου να υποφέρει» λέει η μητέρα του.

Ant1news

Οι εικόνες αυτού του ανήλικου παιδιού προκαλούν σοκ και προβληματισμό.

Ο λόγος για το πιο παχύ παιδί στον κόσμο, τον 10χρονο Arya Permana από την Ινδονησία που ζυγίζει 192 κιλά. Είναι αναγκασμένος να φοράει “sarong” καθώς δεν βρίσκει ρούχα που να του χωράνε και έχει εγκαταλείψει το σχολείο γιατί η μετακίνησή του είναι δύσκολη.

«Δεν υπάρχουν ρούχα στο μέγεθός του. Για να καλύψει το σώμα του φοράει το sarong» λέει η μητέρα του και συνεχίζει: «Ο γιος μου γεννήθηκε όπως όλα τα φυσιολογικά παιδιά. Μετά τα πέντε άρχισε να παίρνει ανεξέλεγκτα βάρος. Σταμάτησε το σχολείο γιατί δεν μπορεί να περπατήσει μέχρι εκεί. Δεν τον χωράει ούτε αυτοκίνητο για να τον μεταφέρουμε».

Το ανήλικο αγόρι τρώει καθημερινά πέντε γεύματα που περιλαμβάνουν ρύζι, ψάρι, μοσχάρι, σούπα λαχανικών και Tempeh - ένα μπιφτέκι σόγιας αρκετά μεγάλο για να χορτάσει δύο ενήλικες.

 

«Η όρεξή του είναι τεράστια. Θέλει διαρκώς να τρώει. Είναι ικανός σε ένα γεύμα για να χορτάσει να φάει φαγητό που τρώνε δύο ενήλικες μαζί. Προσπαθώ να του κάνω δίαιτα με μαύρο ρύζι γιατί φοβάμαι πως θα πεθάνει», λέει η μητέρα του.

Οι τοπικοί γιατροί είπαν στους γονείς ότι ο γιος τους χρειάζεται ειδική θεραπεία σε εξειδικευμένο νοσοκομείο, ωστόσο οι ίδιοι λένε πως είναι πολύ φτωχοί και το κόστος είναι δυσβάσταχτο.