X

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Η… ατζέντα του Σαββατοκύριακου για να μην μείνετε μέσα! Όπου αξίζει να πάτε, να δείτε και να ακούσετε…

Ant1news

Το πρώτο Σαββατοκύριακου του πιο «καυτού» μήνα του καλοκαιριού κάνει ποδαρικό με πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Επιλέξτε ανάμεσα σε κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές προτάσεις αλλά και προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους για ένα ξεχωριστό διήμερο.

ΣΙΝΕΜΑ

 

Τρεις νέες ταινίες και ένα κλασικό αριστούργημα σε επανέκδοση στο κινηματογραφικό μενού.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Στίβεν Σπίλμπεργκ μεταφέρει στο σινεμά το πολυαγαπημένο μυθιστόρημα του Ρόαλντ Νταλ, «Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας», η Τζόντι Φόστερ επιστρέφει στην σκηνοθετική καρέκλα με «Το Παιχνίδι του Χρήματος», ενώ γαλλικές γεύσεις υπόσχεται η κωμωδία του Φλοράν Σιρί «Δύο Σεφ για μια Γυναίκα». Παράλληλα, ο «Νονός» ξανάρχεται 44 χρόνια μετά την πρώτη προβολή του.

Δείτε ΕΔΩ τα τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους.

ΘΕΑΤΡΟ

Επίδαυρος 2016:  «Πλούτος» του Αριστοφάνη με Κιμούλη, Μπέζο, Φιλιππίδη

 

Οι δημοφιλείς πρωταγωνιστές Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης ενώνουν τις δυνάμεις τους παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος». Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 1 και 2 Ιουλίου και κατόπιν σε περιοδεία σε όλη τη χώρα.

Αντιγόνη του Σοφοκλή στο Θέατρο Ρεματιάς

 

Στην Αντιγόνη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, κείμενο βαθύτατα πολιτικό, η ανάγκη του ελεύθερου ανθρώπου να ζει σύμφωνα με το προσωπικό σύστημα αξιών του, συγκρούεται με την ισχύ μιας αυθαίρετης και αλαζονικής εξουσίας.

 

Το έργο διαδραματίζεται στη Θήβα, όπου βασίλευε η οικογένεια των Λαβδακιδών και βρίσκεται σε κατάσταση δεινής πολιτικής κρίσης - συνέπεια εμφύλιας διαμάχης. Οι δυο γιοι του τελευταίου βασιλιά, του Οιδίποδα, που χάθηκε χτυπημένος από τη βαριά κατάρα που κατατρύχει τους Λαβδακίδες, συγκρούστηκαν για τη διαδοχή. Και, ενώ ο Ετεοκλής έμεινε να κυβερνά τη Θήβα, ο Πολυνείκης, εξόριστος, ξεσήκωσε στρατό από το Άργος για να επιτεθεί στην πόλη. Η επίθεση αποτυγχάνει, αλλά στη μάχη ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης αλληλοσκοτώνονται. Δεν απομένουν πλέον στη ζωή παρά οι δυο κόρες του Οιδίποδα, η Αντιγόνη και η Ισμήνη, τελευταίοι κρίκοι της αλυσίδας των Λαβδακιδών. Η τραγωδία ξεκινά την αυγή μετά τη νίκη των Θηβαίων. Ο Κρέοντας, που έχει αναλάβει τώρα την εξουσία ως στενότερος συγγενής των γιων του Οιδίποδα, διατάζει να μείνει άταφος ο Πολυνείκης, ως προδότης της πατρίδας του, και ορίζει ποινή θανάτου για όποιον παραβεί τη διαταγή του. Η Αντιγόνη εξεγείρεται εναντίον της σκληρής προσταγής, που καταστρατηγεί τους άγραφους νόμους που προστατεύουν τους νεκρούς και προσβάλλει το ιερό αίσθημα της αδελφικής αγάπης και αψηφώντας τον κίνδυνο, επιχειρεί να θάψει τον αδελφό της.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μίμης Πλέσσας - Μαυρίκιος Μαυρικίου live στο Κηποθέατρο Παπάγου

 

Κλείνοντας δύο χρόνια συνεργασίας με θεαματικές sold out συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο και έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο "Διασκευές" που μόλις κυκλοφόρησε, ο μεγάλος δημιουργός και εμπνευστής της νέας γενιάς Μίμης Πλέσσας και ο ερμηνευτής και ενορχηστρωτής Μαυρίκιος Μαυρικίου ταξιδεύουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αυτό το καλοκαίρι, έχοντας γεμάτες τις αποσκευές τους με γνωστά και αγαπημένα ακούσματα που η σφραγίδα τους στον χρόνο παρέμεινε ανεξίτηλη· τα "Τραγούδια που δεν έχουν εποχές".

Τον συνθέτη και τον ερμηνευτή συνοδεύουν σε ρόλο guest καταξιωμένες ερμηνεύτριες που έχουν διαγράψει την δική τους πορεία στον χώρο και τον χρόνο· η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η Ηρώ Σαΐα, η Ελένη Καρακάση και η Εύη Σιαμαντά, καλλιτέχνιδες με αισθαντικές φωνές, ξεχωριστές χροιές και δυναμική παρουσία. Σε κάποιες συναυλίες συμμετέχουν ως special guests η Μαίρη Λίντα και ο Δάκης.

Μαζί τους και ένας μεγάλος κύριος του ελληνικού θεάτρου, ο Τάσος Χαλκιάς που δίνει στις συναυλίες έναν αλλιώτικο τόνο καθώς αφηγείται μικρές ιστορίες και μυστικά που κρύβονται πίσω από το έργο του συνθέτη καθώς και παρασκήνια από στιγμές έμπνευσης, δημιουργίας, εκτέλεσης και ηχογράφησης των τραγουδιών του. Τα κείμενα των συναυλιών καθώς και επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα.

Τον συνθέτη και τους ερμηνευτές συνοδεύει η εξαμελής "Ορχήστρα των Αισθήσεων".

Μιχάλης Δέλτα «Life is now»

 

Ο γνωστός συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής Μιχάλης Δέλτα παρουσιάζει ένα σάουντρακ που αντικατοπτρίζει τη σχέση του με το αστικό τοπίο. Στο "Life is now", η σύγχρονη ηλεκτρονική σύνθεση συμπορεύεται με το νεορομαντικό ακουστικό ύφος μέσα από ambient διαδρομές.

Από την καθηλωτική στατικότητα και το μινιμαλισμό του πιάνου έως την κλασική ομορφιά των εγχόρδων αλλά και τους ανήσυχους ρυθμούς των συνθεσάιζερ, το ταξίδι είναι μεγάλο και οι εικόνες και τα συναισθήματα αλλάζουν μαζί με τους ήχους.

Στο "Life is now", ένα ειδικό για την παράσταση video art project υποστηρίζει τη μουσική, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα, οικεία και συγχρόνως ανεξερεύνητη.

ΧΟΡΟΣ

Γεωργία Βαρδαρού ​New Narratives

 

Η χορογράφος Γεωργία Βαρδαρού αφορμάται από την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι γεννιούνται με την ικανότητα να αφηγούνται ιστορίες.

Παρότι ωστόσο μπορούν να συνθέτουν τα γεγονότα και τις αναμνήσεις τους γι’ αυτόν το σκοπό, ο λόγος δεν είναι πάντα αρκετός. Σε αυτό το σημείο αναλαμβάνει ο χορός να προσφέρει τη βοήθειά του στην κατανόηση του κόσμου. Οι κινήσεις, αφηρημένες ή μη, βρίσκονται σε συνεχή ροή και σύμπνοια με τη ζωντανή μουσική, ανοίγουν το δρόμο προς μια διαφορετική πρόσληψη των γεγονότων και των καταστάσεων.

Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή της Kunst/Werk με το Φεστιβάλ Αθηνών και φορείς απ’ όλη την Ευρώπη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεματικές Παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης

 

Θεματικές παρουσιάσεις μέσα από βραδινούς περιπάτους στις αίθουσες του Μουσείου Ακρόπολης, αλλά και από «ταξίδια» στο αρχαιότερο ελληνικό μαντείο, με βάση τα εκθέματα της μόνιμης συλλογής του, καθώς και της περιοδικής έκθεσης «Δωδώνη: το μαντείο των ήχων», ξεκινούν από 1η Ιουλίου.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τι έχει ετοιμάσει το Μουσείο Ακρόπολης για τους επισκέπτες του.

Καλοκαιρινή γιορτή για “Το Χαμόγελο του Παιδιού”!

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί το κοινό από την Παρασκευή 1 Ιουλίου έως και την Κυριακή 3 Ιουλίου, στο πάρκο Φλοίσβου σε μια καλοκαιρινή γιορτή για μικρούς και μεγάλους, με την υποστήριξη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Bubble show, καλλιτεχνικές και μουσικοκινητικές δραστηριότητες, καλοκαιρινές χειροτεχνίες και κατασκευές, zumba, facepainting, μαγικά κόλπα, αφήγηση παραμυθιών είναι μόνο κάποια από όσα περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες!

Στο χώρο θα υπάρχει bazaar με είδη του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με μεγάλη ποικιλία καλοκαιρινών και άλλων ειδών, πάντα σε προσιτές τιμές.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων.