X

Κραυγή αγωνίας από την Κέρκυρα

Κάτοικοι και τουρίστες κυκλοφορούν ανάμεσα σε “βουνά” από σκουπίδια, που απειλούν την υγεία τους και πλήττουν την εικόνα του νησιού.

Ant1news


Της Κατερίνας Χαραλαμπάκου 

Mία εικόνα χίλιες λέξεις. Οι τουρίστες από κάθε γωνιά της γης κλείνουν δωμάτια με θέα τη θάλασσα στην Κέρκυρα, όμως όταν φτάνουν στο νησί των Φαιάκων αντικρίζουν τόνους σκουπιδιών. 

Οι φορείς του τουρισμού στην Κέρκυρα είναι σε απόγνωση. Κανείς, όπως καταγγέλλουν, δεν ακούει την κραυγή αγωνίας κατοίκων και επαγγελματιών εδώ και 20 ημέρες. Αιτία για την απαράδεκτη κατάσταση είναι ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ από τους κατοίκους του Τεμπελονίου, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών έχει κορεστεί. 

Οι ξένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες γίνονται αποδέκτες πολλών παραπόνων από τους τουρίστες στο νησί ενώ ακόμα και καταστήματα αναγκάστηκαν να κλείσουν γιατί έξω από την πόρτα τους είχαν συσσωρευθεί τόνοι σκουπιδιών. 

Η Ένωση Ξενοδόχων μιλάει για πραγματική ομηρία και προειδοποιεί ότι κινδυνεύει η υγεία επισκεπτών και κατοίκων. 

Ο τουρισμός αποφέρει ετησίως πάνω από 500 εκ. ευρώ στην Κέρκυρα και δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας, γι’ αυτό κάτοικοι και επαγγελματίες ζητούν να λυθεί το πρόβλημα ι πριν είναι αργά και τιναχθεί στον αέρα η τουριστική κίνηση.