X

“Ξαναγεννήθηκε” η Μητρόπολη Αθηνών (βίντεο)

Ανοίγει τις πύλες του, μετά από 7 χρόνια, ο Καθεδρικός Ναός της πρωτεύουσας, στον οποίο έχουν γίνει εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης.

Ant1news


Της Άντας Τράκου

Επτά χρόνια μετά την τελευταία λειτουργία στους χώρους της, η Μητρόπολη  Αθηνών ανοίγει ξανά τις πύλες της στις 2 Ιουλίου. Το έργο αποκατάστασης  του πληγωμένου από του σεισμούς ναού αλλά και η συντήρηση των εικόνων και του διάκοσμου ολοκληρώθηκαν.

Το κάλος της Μητρόπολης Αθηνών αποκαλύπτεται. Ό,τι πρόσθετο αλλοίωνε την αρχική της μορφή απομακρύνθηκε. Η συντήρηση έφερε στο φως τις αριστουργηματικές λεπτομέρειες των εικόνων και των τοιχογραφιών. Μπορούμε να δούμε πλέον καθαρά τα κεφάλαια της ιστορίας που η φθορά του χρόνου έκρυβε. Ακόμη και τις  σφαίρες στις εικόνες του Χριστού και της Παναγίας από τα Ευαγγελικά.

Νέες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και κλιματισμός, στο εσωτερικό , ειδικός  εξωτερικός φωτισμός για την ανάδειξη της Μητρόπολης , που άφησε πίσω τις πληγές της από τους σεισμούς του 1981 και του 1999, μαζί με τις σκαλωσιές , που τη στήριζαν από το 2002. 

Η Μητρόπολη, που θεμελιώθηκε το 1862, έχει αποκτήσει πλέον το αρχικό της λαμπρό πρόσωπό καθώς αναδείχθηκε  ο πλούτος των τοιχογραφιών, μαρμάρων και γλυπτών της , και ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί πιστούς και επισκέπτες.