X

Βρέθηκε το υποβρύχιο “Κατσώνης” - Είχε βυθιστεί το 1943 (φωτό)

Μετά από 73 χρόνια, εντοπίστηκε το υποβρύχιο «Κατσώνης» το οποίο είχε βυθιστεί από γερμανικό πλοίο κατά τη διάρκεια του Β' ΠΠ.

Ant1news

Εντοπίστηκε το Υποβρύχιο Κατσώνης Υ1 του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου βόρεια της Σκιάθου από το Υ/Γ-Ω/Κ Ναυτίλος που εκτελούσε σχετική επιχείρηση από τις 4 Ιουλίου.

Το υποβρύχιο «Κατσώνης» είχε βυθιστεί από το γερμανικό ανθυποβρυχιακό πλοίο UJ-2101  βόρεια της Σκιάθου, όπως αναφέρει το militaire.gr.

Η ιστορία του υποβρυχίου "Κατσώνης"

Στη δεύτερη φάση του πολέμου (ΜΑΙ 1941 – ΟΚΤ 1944) εξορμώντας στο Αιγαίο από βάσεις της Μέσης Ανατολής εξετέλεσε συνολικά τρεις πολεμικές περιπολίες, παράλληλα με ειδικές αποστολές (αποβιβάσεις / επιβιβάσεις πρακτόρων / καταδρομέων).

Την 14/9/1943 με Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Β. ΛΑΣΚΟ, κατά τη διάρκεια αναζητήσεως εχθρικής νηοπομπής, ενεπλάκη με γερμανικό καταδιωκτικό υποβρυχίων ( UJ -2101) και μετά δίωρο καταδίωξη εξαναγκάσθηκε σε ανάδυση και εξόρμηση δια πυροβόλου. Μετά σφοδρή ανταλλαγή πυρών εμβολίσθηκε από το διώκτη του, με αποτέλεσμα να βυθιστεί σε στίγμα Φ 39 0 20,5Β και Λ 023 0 23Α βόρεια νήσου Σκιάθου.