X

Τριτοκοσμικές εικόνες στο Αττικό Νοσοκομείο (βίντεο)

Ασθενείς λαμβάνουν νοσηλεία στους διαδρόμους, την ώρα που δεκάδες κλίνες βρίσκονται εκτός λειτουργίας, λόγω ελλείψεων προσωπικού.

Ant1news

 

Σκηνές που θυμίζουν Βενεζουέλα, αντίκρισαν όσοι είχαν την ατυχία να νοσηλευτούν ή να επισκεφτούν το Αττικό Νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής γενικής εφημερίας του.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι ασθενείς, επιστρατεύτηκαν 140 ράντζα, γεμίζοντας τους διαδρόμους από ασθενείς που λάμβαναν νοσηλεία σε γενική θέα.

Κι αυτό όταν όλοι όσοι χρειάστηκαν νοσηλεία από τις περιοχές της Δυτικής Αθήνας και πήγαν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο να είναι συνολικά 230.

Εργαζόμενος του νοσοκομείου, μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1, δήλωσε πως, «τα κρεβάτια του νοσοκομείου δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες» και συμπλήρωσε, «τα έχουμε πει τα προβλήματα, αλλά μας κοροϊδεύουν».

Ο Διοικητής του νοσοκομείου, δήλωσε στον ΑΝΤ1, ότι ήταν μια πολύ δύσκολη εφημερία, με μεγάλο όγκο ασθενών και ότι θα γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες στην επόμενη να μην επαναληφθεί η ίδια εικόνα.

Οι εργαζόμενοι πάντως, κάνουν λόγο για μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, καθώς αντί για 988 νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό που προβλέπεται, στο Αττικό Νοσοκομείο, υπηρετούν μόλις 600.

Και τα προβλήματα, σύμφωνα με τους εργαζομένους δεν σταματούν εκεί, καθώς στη ΜΕΘ λειτουργούν μόνο τα 13 από τα 27 κρεβάτια, η ουρολογική κλινική με 32 κλίνες δεν άνοιξε ποτέ, όπως και η εντατική παίδων, αλλά και η ακτινοθεραπεία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές 100-120 κρεβάτια είναι εκτός λειτουργίας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να καλυφθούν τα κενά, αλλά και να επαναλειτουργήσει το γειτονικό νοσοκομείο λοιμωδών, ώστε να αποσυμφορηθεί το Αττικό και να μην διαδραματίζονται τέτοιες σκηνές ντροπής στους διαδρόμους του.