X

Νέα κόντρα με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες

Βολές εκατέρωθεν Κυβέρνησης - ΝΔ με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ant1news

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ Κυβέρνησης και ΝΔ με φόντο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η ΝΔ σε ανακοινωσή της κατηγορεί την Κυβέρνηση οτι στήνει "σύστημα διαπλοκής".

"Ο, τι και να κάνουν και ό,τι και να ονειρεύονται, η συνταγματική τάξη πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας' αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

"Η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή. Είναι υπέρ της διαφάνειας.  Είναι υπέρ του σεβασμού της συνταγματικής τάξης και του δικαιώματος της αχειραγώγητης και ελεύθερης ενημέρωσης. Το Σύνταγμα μας είναι σαφές. Η αδειοδότηση και η εποπτεία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης' συμπληρώνει η ανακοίνωση. 

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του του Υπουργού Επικρατείας ο οποίος ανέφερε οτι  "η ΝΔ δηλώνει οτι επιθυμεί να ακυρώσει το νόμο, που για πρώτη φορά αποδίδει νόμιμες άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς".

"Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και η ΝΔ θα βρίσκεται για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση" συμπλήρωσε. "Όσοι, πολιτικοί και ιδιώτες ποντάρουν τα λεφτά τους στην ακύρωση του, απλώς θα τα χάσουν. Οι επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και υπουργών δε θα λειτουργήσουν" ανέφερε ο κ. Παππάς.

Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ρόλος του εκπροσώπου της διαπλοκής είναι ο μόνος που ταιριάζει στη ΝΔ», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΝΔ είναι αυτή που επί δεκαετίες -μαζί με το ΠΑΣΟΚ- άφησαν ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο χωρίς νόμιμες άδειες, χωρίς κανόνες, έρμαιο στα συμφέροντα της διαπλοκής», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «η ΝΔ συστηματικά απαξίωσε και παραβίασε το Σύνταγμα για χάρη των ίδιων συμφερόντων και της επιθυμίας της να μην υπάρξει καμία νομιμότητα στο χώρο των τηλεοπτικών ΜΜΕ» και «είναι η ίδια που μπλοκάρισε και τη συγκρότηση του ΕΣΡ, στην προσπάθειά της να σαμποτάρει την αδειοδότηση». «Δεν της βγήκε», συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι «τώρα η ΝΔ παριστάνει τον εκπρόσωπο της συνταγματικής νομιμότητας, χωρίς να πείθει κανέναν. Ο ρόλος του εκπροσώπου της διαπλοκής είναι ο μόνος που της ταιριάζει».