X

Στο “κόκκινο” η αντιπαράθεση για τις τηλεοπτικές άδειες

Πυρά της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματικό νόμο. Παρέμβαση Καμμένου για να μη δοθεί άδεια σε συγκεκριμένο επιχειρηματία…

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με δεδομένο ότι ο χρόνος τελειώνει για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Η αντιπολίτευση επιμένει ότι ο νόμος θα καταπέσει στα Δικαστήρια και η κυβέρνηση ότι θα μπει τελικά τάξη στο τοπίο.

«Γίνεται μια διαδικασία η οποία όσο και αν θεωρείται δύσκολη ήταν μια υπόθεση που έπρεπε να γίνει. Δεν είναι δυνατόν μετά από χρόνια να μην ξεκινήσει. Είναι επώδυνη αλλά μετά θα καταλάβουμε ότι η κυβέρνηση δικαίως προχώρησε σε αυτή τη κίνηση» τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Προσωπικά ευελπιστώ ότι το ΣτΕ θα σταματήσει την προσπάθεια του Παππά να ελέγξει τη ροή πληροφόρησης. Ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μέγα καναλάρχη χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας και την κάλεσε να αποσύρει τον διαγωνισμό. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει έναν μέγα καναλάρχη, τον εαυτό της και να ελέγξει το τοπίο. Τέτοιες προσπάθειες δεν επιτυγχάνουν και ειδικά στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Εμμέσως για αντισυνταγματικότητα μίλησε και ο Βασίλης Λεβέντης αφού σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία έκδοσης αδειών και να λειτουργήσει το ΕΣΡ, προσθέτοντας ότι «είναι ανάγκη να βοηθήσουμε και τα άλλα κόμματα, ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα το ΕΣΡ και να βγάλει αυτό τις άδειες που είναι καθ’ ύλην αρμόδιο σώμα.

Δήλωση βόμβα έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αφού ζήτησε να μην δοθεί τηλεοπτική άδεια στον Χρήστο Καλογρίτσα, γιατί είναι εργολάβος, και παρότι, όπως είπε, είναι κουμπάρος του. «Πιστεύω» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος «ότι οι κατασκευαστές δεν μπορούν να έχουν και μέσα ενημέρωσης». Ο κ. Καλογρίτσας, που έχει χαρακτηριστεί από μερίδα του τύπου ως ο «κόκκινος εργολάβος», λόγω των διαχρονικών σχέσεων του παλιά με το ΚΚΕ και τώρα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μεταξύ των 11 που έχουν υποβάλλει φακέλους για τηλεοπτικές άδειες.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν και άλλες τηλεοπτικές άδειες - πέραν των τεσσάρων - άφησε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. «Αν η αγορά δείξει ότι αντέχει παραπάνω κανάλια θα το δούμε» είπε, αλλά δεν θέλησε να πάρει θέση για το κλείσιμο καναλιών και τον κόσμο που θα μείνει στο δρόμο, λέγοντας ότι «το θέμα είναι αρμοδιότητας του κυρίου Παππά».

Εν τω μεταξύ, εκτενή δημοσιεύματα για την παρέμβαση της Κυβέρνησης στη διαφημιστική αγορά φιλοξενούν ορισμένες από τις μεγαλύτερες ξένες εφημερίδες, καθώς και το έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, με αφορμή την πρόθεση να εγκαταστήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα διάθεσης διαφημιστικού χρόνου στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.