X

Συγκρούσεις με φόντο το τηλεοπτικό τοπίο

Περισσότερες τηλεοπτικές άδειες "βλέπει" ο Κουρουμπλής. Νέα πυρά από τη ΝΔ. Με τα μελανότερα χρώματα παρουσιάζουν την κατάσταση τα διεθνή ΜΜΕ.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Δεν έχει τέλος η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο το τηλεοπτικό τοπίο και το πώς αυτό επιδιώκει να το αναμορφώσει η κυβέρνηση μέσα από νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σήμερα ακόμη ένα κυβερνητικό στέλεχος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι άδειες τελικά να μην είναι τέσσερις αλλά παραπάνω.

Πρόκειται για τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος υπογράμμισε πως μετά την εξέλιξη της διαδικασίας θα αποδειχθεί ότι ήταν έωλες οι κατηγορίες ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει δικό της σύστημα.

Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα από την ΝΔ και η Ντόρα Μπακογιάννη κάνοντας λόγω για καθεστωτικές αντιλήψεις.

Με τα μελανότερα χρώματα παρουσιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ τη νέα κυβερνητική πρωτοβουλία ανάπτυξης πλατφόρμας διάθεσης διαφημιστικού χρόνου, που επιβάλει επιπλέον φόρο 10%, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για προσπάθεια φίμωσης και πάταξης της ελευθερίας «των επικριτών», επίθεση στο επιχειρείν και αρνητικό μήνυμα στους επενδυτές.

Διαφημιστικές εταιρείες και τηλεοπτικοί σταθμοί, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης 

Μερικά από τα στοιχεία των άρθρων των ευρωπαϊκών εφημερίδων:

-       Η νομοθετική παρέμβαση θα παραδώσει στην κυβέρνηση τον έλεγχο της βιομηχανίας της τηλεόρασης

-       Ο νέος νόμος θα στείλει αρνητικό μήνυμα σε υφιστάμενους και δυνητικούς νέους επενδυτές

-       Το νομοσχέδιο (για τις διαφημίσεις) δείχνει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την επιβολή υψηλότερων φόρων

-       Επιτίθεται ​στις επιχειρήσεις, αντί ​να μειώσει τη γραφειοκρατί​α

-       Θα αφαιρέσει κάθε έννοια της αναγκαίας εμπιστευτικότητας που απαιτείται για τις εταιρείες ​που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα

-       Θέτει ​σε πραγματικό επιχειρηματικό κίνδυνο τις επιχειρήσεις των ​ΜΜΕ που λειτουργούν στη χώρα