X

Τουρκικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη

Άσυλο στην Ελλάδα ζήτησαν οι οκτώ επιβαίνοντες, που συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα. Την έκδοσή τους ζητά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ant1news

Τουρκικό ελικόπτερο με οκτώ άτομα προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Το ελικόπτερο ανήκει στην τουρκική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξέπεμψε κατάσταση κινδύνου στις 11:45' το πρωί και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 11:51.

Ωστόσο, πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομα που αυτομόλησαν και σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο στη χώρα μας, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ζήτησε ήδη από την Ελλάδα την έκδοση των οκτώ επιβαινόντων στο ελικόπτερο, οι οποίοι κρατούνται με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα μας.

 

«Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 1151 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ, Αντιπλοίαρχος Βασίλειος Μπελετσιώτης.