X

Βίντεο ντοκουμέντο: Τελετή ορκωμοσίας χρυσαυγιτών από τον Ρουπακιά

Καρέ - καρέ η τελετή ορκωμοσίας δοκίμων μελών. Κεντρική θέση στον όρκο αυτόν έχει η δήλωση πίστης στον Αρχηγό. Νύχτα υπό το φως των πυσρών πραγματοποιείται η τελετή.

Ant1news

Ένα νέο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας το οποίο καταγράφει καρέ-καρέ την τελετή της ορκωμοσίας δοκίμων μελών στο πλαίσιο της χρυσαυγίτικης κατασκήνωσης στην περιοχή του ποταμού Νέδα, στην Ηλεία, τον Αύγουστο του 2013.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Μια αντίστοιχη τελετή ορκωμοσίας δοκίμων μελών είχε πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της οργάνωσης στις 23-7-2011 ενώπιον του Ν. Μιχαλολιάκου, του Γ. Γερμενή και του Γ. Μισιάκα.

Τα εν δυνάμει μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως παρουσιάζεται και στο βίντεο, ορκίζονται μπροστά στα ηγετικά στελέχη του Πυρήνα της Νίκαιας, και συγκεκριμένα στον πυρηνάρχη Γεώργιο Πατέλη, τον υπεύθυνο πολιτικής δράσης Ιωάννη Καζαντζόγλου, τον υπεύθυνο ιδεολογικού και εκπαίδευσης Γεώργιο Τσακανίκα και τον αναπληρωτή οικονομικό υπεύθυνο, που δεν είναι άλλος βέβαια από τον Γεώργιο Ρουπακιά ενώ κεντρική θέση στον όρκο αυτόν έχει η δήλωση πίστης στον Αρχηγό

Η τελετή πραγματοποιείται νύχτα, στην ύπαιθρο υπό το φως αναμμένων πυρσών και μιας φωτιάς στη μέση. Όλοι φορούν την ενδυμασία των ταγμάτων εφόδου.

Δείτε το βίντεο