X

Κόντρα ΝΔ – Τόσκα για την κατάσταση στο ΑΠΘ

«Έφοδο» από βουλευτές της ΝΔ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Απαίτησαν να δουν τον αναπληρωτή υπουργό. Ανταλλαγή "πυρών" μέσω ανακοινώσεων.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

«Έφοδο» στο υπουργείο Δημόσιας τάξης πραγματοποίησαν πέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας το μεσημέρι, απαιτώντας να δουν τον αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Τόσκα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης με τους αναρχικούς, που έχουν συγκεντρωθεί και κατασκηνώσει στο πλαίσιο του No Border Camp.

Ο κύριος Τόσκας εκείνην την ώρα είχε σύσκεψη για θέματα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, την οποία διέκοψε, προκειμένου να δεχθεί τους πέντε βουλευτές που έφθασαν στην πύλη του υπουργείου στις 14:00.

Αμέσως μετά τη συνάντησή τους, ο αναπληρωτής υπουργός εξέδωσε μία αιχμηρή ανακοίνωση: "Είναι φανερή η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για τη δημιουργία τεχνητής έντασης με στόχο την μικροκομματική εκμετάλλευση στο όνομα του δόγματος «νόμος και τάξη», που επιλέγει να προωθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όμως, αυτή η στάση που ακολουθεί την ανάλυση των αποστράτων της Συγγρού, δεν είναι παρά μια προσπάθεια ψευδεπίγραφης απεικόνισης της πραγματικότητας στη χώρα. Όταν εκ των πραγμάτων περιορίζονται να αναδεικνύουν ψευδώς απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις ως μείζονα ζητήματα διακινδύνευσης της δημόσιας ασφάλειας, χάνουν και τα ελάχιστα δείγματα πολιτικής αξιοπιστίας που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν".

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, η οποία με ανακοίνωσή της κατηγορεί τον κ. Τόσκα ότι "αγνοεί την πραγματικότητα, πολιτεύεται με αυταπάτες, ανέχεται προκλητικά την ανομία". "Η αδράνειά του, όσον αφορά στο σεβασμό της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών, είναι προκλητική", σημειώνει η ΝΔ.

Ακολούθησε και νέα ανακοίνωση με δήλωση του Νίκου Τόσκα, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η οποία αναφέρει: «Την ώρα που η κυβέρνηση ασχολείται με σοβαρά εθνικά θέματα, οι βουλευτές της ΝΔ επιδίδονται σε εικονικές μάχες χαρακωμάτων με αντίληψη μικροπολιτικής υστεροβουλίας και εμπάθειας την οποία, λυπάμαι, αλλά δεν προτίθεμαι να ακολουθήσω».