X

Έρευνες για πραξικοπηματίες νότια της Σύμης

Πληροφορίες για φουσκωτό στο οποίο επιβαίνουν οι κομάντος που είχαν επιχειρήσει να συλλάβουν τον Ερντογάν στη Μαρμαρίδα. Τι αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Ant1news

Συναγερμός έχει σημάνει νότια της Σύμης για τον εντοπισμό φουσκωτών, στα οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι επιβαίνουν Τούρκοι πραξικοπηματίες.

Στο σημείο έσπευσαν δύο ελικόπτερα Super Puma, αλλά και η πυραυλάκατος "Βότσης", προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τους κομάντος που είχαν επιχειρήσει να συλλάβουν τον Ερντογάν στη Μαρμαρίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συγκεκριμένα άτομα κρύβονταν στα βουνά της νοτιοδυτικής Τουρκίας για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, πάντως, οι ελληνικές Αρχές είναι μεν σε επαγρύπνηση τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο σκάφος που μπορεί να βρίσκονται μέσα οι πραξικοπηματίες.

Βάσει των όσων αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η κινητοποίηση των Αρχών εντάθηκε λόγω πληροφοριών που αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα, σύμφωνα με τα οποία οι άνδρες που αναζητούνται μπορεί να πέρασαν στη Σύμη.

Εξάλλου, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμιά τουρκική διείσδυση στον ελληνικό εναέριο χώρο, διαψεύδοντας δημοσίευμα στον ιστότοπο της Χουριέτ, στο οποίο η τουρκική εφημερίδα, επικαλούμενη τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHΑ, κάνει λόγο για επιχειρήσεις τουρκικών μαχητικών εναντίον δύο σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής που βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Οι ίδιες πηγές, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν ότι από ελληνικής πλευράς υπάρχει μια φυσιολογική κινητοποίηση, λόγω των γενικότερων εξελίξεων, στο πλαίσιο της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων μας.

Εν τω μεταξύ, στη σύλληψη δύο ατόμων τουρκικής υπηκοότητας προχώρησαν οι ελληνικές αρχές στη Σύμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας δηλώνει γιος καθηγητή πανεπιστημίου, ενώ για τον άλλον δεν υπάρχουν στοιχεία. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο εάν οι δύο συλληφθέντες σχετίζονται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος την περασμένη Παρασκευή στην Τουρκία.