X

Έλληνας μεταξύ των θυμάτων στο Μόναχο

Πληροφορίες ότι πρόκειται για ένα 18χρονο παιδί από μειονοτικό χωριό στη Β. Ελλάδα. Τι αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Μήνυμα Τσίπρα για το ελληνικής καταγωγής θύμα.

Ant1news

Επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς, οι πληροφορίες που υπήρξαν απο νωρίτερα το πρωί, οι οποίες έκαναν λόγο και για Έλληνα νεκρό μεταξύ των θυμάτων του μακελειού στο Μόναχο.

Επισήμως, οι γερμανικές αρχές ενημέρωσαν το πρωί την Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο ότι μεταξύ των εννέα θυμάτων του 18χρονου δράστη, ο οποίος επίσης είναι νεκρός, βρίσκεται και ένας Έλληνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα 18χρονο παιδί από μειονοτικό χωριό της βορείου Ελλάδος. Ακόμα πάντως δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τα στοιχεία του.

«Η ύπαρξη ενός Έλληνα ανάμεσα στους νεκρούς της χθεσινής επίθεσης μας δεσμεύει ακόμα περισσότερο στον αγώνα να εξαλείψουμε το μίσος και την τρομοκρατία από την Ευρώπη. Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήρια μας στους οικείους του καθώς και στις οικογένειες όλων των θυμάτων», αναφέρει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο Twitter.

Περιλαμβανομένου του δράστη, οι εννέα νεκροί είναι ηλικίας απο 14 ως 20 ετών (τρεις 14χρονοι και οι άλλοι ηλικίας 15, 17, 19 και 20 ετών, ενώ 18χρονος είναι ο δράστης). Ο δέκατος νεκρός ήταν ηλικίας 45 χρόνων. Μέχρι στιγμής, έχει ανακοινωθεί ότι από τα 9 θύματα του 18χρονου, πέραν του Έλληνα, βρίσκονται τρεις νεαροί από το Κόσσοβο και τρεις Τούρκοι.

Το νεαρό της ηλικίας των θυμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι ο δράστης είχε στήσει παγίδα μέσω σελίδας στο Facebook, ότι δήθεν θα γινόταν διανομή δωρεάν φαγητού στο ταχυφαγείο στο οποίο έγινε το μακελειό..

Απο τους νεκρούς 7 είναι άνδρες και 3 γυναίκες και όλοι τους είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Μονάχου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, δεν περιλαμβάνονταν δηλαδή μεταξύ αυτών τουρίστες.

 

Απο το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωθηκε λίγο μετά τις 14:00 η τραγική εξέλιξη, που έγινε γνωστή πολλές ώρες μετά το μακελειό, λόγω της μεθοδολογίας των γερμανικών αρχών.

Χωρίς να δίνει το παραμικρό στοιχείο για την ηλικία, το φύλο ή το όνομα, στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι «ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων. Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές».

 

Σε σοβαρή κατάσταση οι 10 απο τους 27 τραυματίες

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο Μόναχο, εκτός απο τους 10 νεκρούς, υπάρχουν απο τους 27 τραυματίες , εκ των οποίων οι 10 είναι σε σοβαρή καράσταση, με τους 4 εξ αυτών να φέρουν τραύματα απο όπλο. Μεταξύ των σοβαρά τραυματισμένων είναι ένας 13χρονος.

Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου αυτοκτόνησε, δεν είχε απασχολήσει ιδιαίτερα στο παρελθόν τις Αρχές, όπως ανακοινώθηκε κατά την επίσημη ενημέρωση των γερμανικών αρχών, δεν συνδέεται η επίθεση του με τον ISIS ή με οιονδήποτε τρόπο με το προσφυγικό.