X

Έκανε το γύρο του κόσμου με αερόστατο σε 11 μέρες! (βίντεο)

Ένας 64χρονος Ρώσος κατάφερε να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ. Οι αντίξοες συνθήκες του ταξιδιού του και οι πρώτες δηλώσεις μετά  την κατάρριψη του ρεκόρ.

Ant1news

Ο Ρώσος Φεντορ Κονιουκοβ (Fedor Konyukhov) κατάφερε να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ για το γύρο της υδρογείου μόνο τους σε αερόστατο. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε γίνει πριν από έντεκα χρόνια.

Ο 64χρονος ξεκίνησε το επικό του ταξίδι από το Νόρταμ της δυτικής Αυστραλίας στις 12 Ιουλίου κι έσπασε το ρεκόρ των 13,5 ημερών, που είχε γίνει το 2002, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του σε έντεκα μέρες.

Ο Ρώσος ταξίδεψε πάνω από την Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία, την Αργεντινή, μεταξύ άλλων και προσγειώθηκε και πάλι στην Αυστραλία, από όπου είχε απογειωθεί έντεκα μέρες νωρίτερα.

Το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις πάτησε στη γη ήταν να φιλήσει τον γιο του, ενώ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, του έλειψε πάρα πολύ το έδαφος.

 

 

«Μυρίζει όμορφα. Η μυρωδιά του γρασιδιού είναι όμορφη. Δεν υπάρχει τέτοια μυρωδιά στον ουρανό», είπε ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του έφτασε τα 10χλμ ύψος και ήρθε αντιμέτωπος με ακραίες θερμοκρασίες, όπως -56 βαθμούς Κελσίου, οι οποίες πάγωσαν τις μάσκες οξυγόνου του και το νερό που είχε για να πίνει.