X

Στην Ελλάδα η κηδεία του “ήρωα του Μονάχου”

Σκοτώθηκε από τα πυρά του μακελάρη του Μονάχου, στην προσπάθειά του να προστατέψει την αδελφή του. Στο χωριό του το τελευταίο αντίο. "Ήρωα" τον αποκαλούν τα ξένα ΜΜΕ.

Ant1news

«Ήρωα του Μονάχου» χαρακτηρίζουν όλα τα ξένα Μέσα τον Χουσεΐν Νταϊτσίκ, τον 17χρονο Έλληνα που σκοτώθηκε στο μακελειό σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου.

Ο νεαρός τρίδυμος, σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, μπήκε μπροστά στην αδελφή του και δέχτηκε ο ίδιος τις θανάσιμες σφαίρες προκειμένου να την προστατέψει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός και η αδελφή του είχαν πάει στο εμπορικό κέντρο για να κάνουν τα τελευταία ψώνια τους, πριν έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κηδεία του άτυχου νέου θα γίνει στον Άρατο του νομού Ροδόπης την Τρίτη ή την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να μεταφερθεί η σορός του, αφού ολοκληρωθούν οι διατυπώσεις από τις γερμανικές αρχές.

 

 

 

Ο οικισμός του Αράτου από τον οποίο κατάγεται η οικογένεια του 19χρονου Χουσείν Νταϊτσίκ, είναι ένα από τα μεγάλα μεικτά χωριά του νομού Ροδόπης με πληθυσμό 1.600 κατοίκων, χριστιανών και μουσουλμάνων, που ανήκει στον σημερινό δήμο Αρριανών και απέχει μόλις 14 χιλιόμετρα από την πόλη της Κομοτηνής.

 

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας του Αράτου, Αμέτ Μεμέτ, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μισοί κάτοικοι του χωριού, χριστιανοί και μουσουλμάνοι αδιακρίτως, έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία είκοσι χρόνια στη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και άλλες χώρες της Ευρώπης.

 

Ο Χουσεΐν Νταγιατσίκ γεννήθηκε το 1999 στο Μόναχο, όπου ζούσε μόνιμα, καθώς η οικογένειά του ζει εκεί εδώ και 20 χρόνια. Ο πατέρας του, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του γιου του, έπαθε καρδιακή προσβολή και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.