X

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 7χρονος από την Ζάκυνθο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική του Νοσοκομείου του Ρίου το παιδί που χτυπήθηκε χθες από ακυβέρνητο σκάφος σε παραλία του νησιού.

Ant1news

Του Κώστα Τάτση

Μάχη για να κρατηθεί στην ζωή δίνει στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου του Ρίου δίνει ο 7χρονος, που χτυπήθηκε χθες το απόγευμα από ακυβέρνητη λέμβο στην παραλία Λιμανάκι στο Τσιλιβί Ζακύνθου. Το άτυχο παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να το κρατήσουν στην ζωή.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Εντατικολόγο του Νοσοκομείου Παίδων του Ρίο, το παιδί έπαιζε αμέριμνο στην παραλία, μαζί με την μητέρα του και την κατά δυο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή του. Λίγα μέτρα μακριά τους μια ξύλινη βάρκα με τρεις επιβαίνοντες κατευθυνόταν προς μια βραχώδη περιοχή της παραλίας. Ξαφνικά η μηχανή της λέμβου μπλόκαρε, και κατευθύνθηκε προς τα βράχια με μεγάλη ταχύτητα.

Οι δυο από τους τρεις επιβαίνοντες πήδηξαν στο νερό και έσπρωξαν το σκάφος για να του αλλάξουν πορεία. Η ξύλινη βάρκα χάραξε ρώτα προς την αμμουδιά. Ο τρίτος επιβάτης δεν μπόρεσε να την ελέγξει και βούτηξε στην θάλασσα

Το ακυβέρνητο σκάφος, με τρελή ταχύτητα δευτερόλεπτα μετά, χτύπησε στο κεφάλι του 7χρονου και σταμάτησε την ξέφρενη πορεία του στην αμμουδιά.

 «Δέκα λεπτά αργότερα κατέφτασε το λιμενικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο 7χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείου του νησιού. Οι γιατροί έκριναν όμως πως η κατάσταση του παιδιού είναι ιδιαίτερα σοβαρή και έτσι μεταφέρθηκε με το πλοίο της γραμμής στην Πάτρα», δήλωσε ο Γιώργος Γκιώνης αυτόπτης μάρτυρας.

Οι τρεις επιβαίνοντες κρατούνται στο λιμεναρχείο Ζακύνθου, ενώ ερευνάται πως είχαν νοικιάσει την βάρκα καθώς κανείς δεν είχε άδεια χειριστού ταχύπλοου σκάφους.