X

“Πυρά” των κομμάτων για τα μέτρα του “Κοινωνικού Κράτους”

Σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και τις πολιτικές στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Ant1news

Σκληρή επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανακοίνωση μέτρων στήριξης των κοινωνικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά «σε «Πρωταπριλιά διαρκείας» βρίσκεται ο κ. Τσίπρας όσον αφορά και τους οικονομικά ασθενέστερους».

Για «επικοινωνιακή παράσταση δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως αναφέρει, «θα συμβουλεύαμε τον κ. Πρωθυπουργό να αποφεύγει κάθε είδους μεγαλόστομες διακηρύξεις. Ουδείς τις ακούει. Ουδείς τις πιστεύει. Το ίδιο ισχύει, κατά κύριο λόγο, και για τις σημερινές ανακοινώσεις δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας που έκανε από την ασφαλή αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου. Εάν θέλει να έχει την πραγματική εικόνα, ας επικοινωνήσει απευθείας με τους  χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους πολύτεκνους, τους μικρομεσαίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως τους νέους, που εξαιτίας της πολιτικής του δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και έχουν χάσει κάθε ελπίδα βελτίωσης της ζωής τους».

«Ας τους ρωτήσει τι πιστεύουν για τον ίδιο και την πολιτική του. Από τις απαντήσεις που θα πάρει ίσως τότε και μόνον μπορέσει να κατανοήσει ότι η κοινωνία, βαθιά απαισιόδοξη για το παρόν και χωρίς προοπτική για το μέλλον, είναι πλέον πολύ μακριά και απέναντί του» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Η σημερινή επικοινωνιακή παράσταση, όχι μόνο δεν πείθει, εξοργίζει ακόμα περισσότερο τα θύματα της φορολογικής επιδρομής και της περικοπής μισθών και συντάξεων που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει επιβάλλει στην ελληνική κοινωνία.  Ό,τι και να κάνει, ό,τι και να πει ο κ. Τσίπρας, ούτε θα σταματήσει, ούτε θα ανακόψει την αντίστροφη μέτρηση που, εδώ και καιρό, έχει ξεκινήσει για τoν ίδιο και την Κυβέρνησή του» καταλήγει η ΝΔ. 

Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται «στα λόγια το γνωστό μονότονο «κοινωνικό προσωπείο», χωρίς περιεχόμενο, με ψέματα και αόριστες υποσχέσεις. Στην πράξη κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κόψιμο των συντάξεων, πλειστηριασμοί της Α’ κατοικίας, απειλή για τα εργασιακά δικαιώματα. Τώρα αφού κόβει το ΕΚΑΣ, υπόσχεται ένταξη των δικαιούχων του στα συσσίτια. Μετατρέπει τους συνταξιούχους σε απόρους».

«Δεν είναι τυχαίο», συνεχίζει η Χαριλάου Τρικούπη «ότι και από τον Κρατικό Προϋπολογισμό μόνο το 20% των προβλεπόμενων (ελάχιστων) κονδυλίων έχουν χρησιμοποιηθεί το Α’ εξάμηνο του 2016. Φυσικά ούτε λέξη για ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, προοπτική και ελπίδα για τον τόπο».

«Η λεγόμενη «κοινωνική πολιτική», είναι η ταξική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία πήρε την αντιλαϊκή σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει τη φτωχοποίηση του λαού για λογαριασμό του κεφαλαίου», σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ 

Σχολιάζοντας τους 7 πυλώνες του «Kοινωνικού Κράτους» στους οποίους αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην διάρκεια του Κυβενρητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής, μεταξύ των οποίων τα ισοδύναμα για την περικοπή του ΕΚΑΣ από δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους, ο Περισσός αναφέρει «ούτε το «να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι» δεν ισχύει για την κυβέρνηση που βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, καταργεί το ΕΚΑΣ, μειώνει μισθούς και συντάξεις, διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ, αυξάνει τους φόρους στο λαό, ενώ στο κεφάλαιο προσφέρει φοροαπαλλαγές, νέα προνόμια και επενδυτικά πακέτα».

Για «νέα φιέστα με ανακοινώσεις για το κοινωνικό κράτος» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι. Όπως αναφέρει, ο κ. Τσίπρας  «εξήγγειλε την ανάσχεση της ανεργίας μέσα από την αναδιοργάνωση των προγραμμάτων για ανέργους. Θέλουμε να τον ενημερώσουμε ότι οι άνεργοι αναζητούν δουλειά – όχι καλύτερες σχέσεις με το ταμείο ανεργίας. Οι άνεργοι ελπίζουν το 2017 να δουλεύουν και δεν δελεάζονται από την προοπτική να εξακολουθούν μέχρι τότε να είναι άνεργοι ώστε να απολαύσουν τα δωρεάν εισιτήρια που τους υποσχέθηκε εν μέσω θέρους ο κ.Τσίπρας». 

«Μόνο κοινωνική αναλγησία μπορεί να χαρακτηρίζει μια κυβέρνηση, η οποία έρχεται λίγες μέρες αφότου έκοψε το ΕΚΑΣ σε 160,000 συνταξιούχους, να καυχηθεί για την ασφαλιστική της μεταρρύθμιση» συνεχίζει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Προφανώς εννοεί ότι θα πρέπει να περιμένουμε την περικοπή και των επικουρικών από τον Σεπτέμβρη.Ας μην καυχιέται, επιπλέον, ο Πρωθυπουργός ότι μόνο με τον ΑΜΚΑ θα έχουν όλοι πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας: Πρόσβαση υπάρχει και σήμερα, αλλά εκείνο που δεν λέει η κυβέρνηση είναι ότι και οι ανασφάλιστοι πληρώνουν συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη από 10% ως 25%. Όσο για τον ΕΟΠΥΥ, το μόνο που δεν είπε είναι πότε σκοπεύει να πληρώσει όσους περιμένουν εδώ και μήνες. Μάλλον θα περιμένουν να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των φακέλων που ανακοίνωσε».

Όσο για τις νέες κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης για τις ομαδικές απολύσεις, τις ακούμε με ενδιαφέρον. Εν τω μεταξύ, τι έχει να πει η κυβέρνηση για όσους ήδη σήμερα απολύονται κατά εκατοντάδες; Ή οι κόκκινες γραμμές θα ισχύσουν αφού θα έχει απολυθεί κι ο τελευταίος εργαζόμενος;» καταλήγει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του.

Εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων, ο Εκπρόσωπος Τύπου, Γιάννης Καλλιάνος, ασκώντας κριτική στην Κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι «οι συγκεκριμένοι πυλώνες είναι απλώς στόχοι οι οποίοι στην πράξη δεν έχουν επιτευχθεί. Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο χάος και χρειάζεται σκληρή δουλειά για να ισορροπήσουμε. Καλό θα ήταν να ίσχυαν αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας αλλά δυστυχώς δεν ισχύουν».