X

Έντονη η σεισμική δραστηριότητα στη δυτική Ελλάδα

Στο "χορό" των Ρίχτερ η Άρτα, η Κυλλήνη και το Μεσολόγγι. Τι λένε οι ειδικοί για την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών.

Ant1news

Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται, με διαφορετικά επίκεντρα, σε αρκετές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, την τελευταία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, το πρωί της περασμένης Δευτέρας ξεκίνησε ο «χορός» των Ρίχτερ με την πρώτη δόνηση 2,3 Ρίχτερ να καταγράφεται 19χλμ νότια της Πάργας. Ακολούθησε ένας ακόμα σεισμός 2,8 Ρίχτερ με επίκεντρο 17 χλμ δυτικά της Άρτας. Σεισμός 3 Ρίχτερ σημειώθηκε και στην περιοχή Καναλακίου, ενώ καταγράφηκε και μία ακόμα δόνηση 4,2 Ρίχτερ 6 χλμ νότια του Λούρου.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, στις 17:18 το μεσημέρι της Τρίτης, 15,8 χλμ δυτικά της Ανδραβίδας, ανοιχτά της Κυλλήνης.

Την ίδια ημέρα, σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε με επίκεντρο 14 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά του Μεσολογγίου. Κατά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μεσολογγίου.

Νέα ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο πριν από τις 10:00 σήμερα το πρωί στην Πάτρα, στο Αίγιο, στην Ναύπακτο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, στο ύψος της περιοχής Καμάρες, της Αιγιάλειας. Σύμφωνα με τον Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο προσδιορίστηκε στην ίδια θαλάσσια περιοχή. Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας αφού αυτού του είδους οι σεισμοί θεωρούνται φυσιολογικοί.