X

Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο

Ποια επιδόματα διατηρούνται. Τι θα ισχύσει για τους ένστολους. Όλες οι αλλαγές για 250.000 υπαλλήλους. Πότε ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

Ant1news

Αλλαγές στις αποδοχές 250.000 υπαλλήλων και λειτουργών του δημόσιου τομέα θα επιφέρει η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων, που αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Με το εν λόγω νομοσχέδιο, θα υποστούν τις αλλαγές που υπήρξαν σε όλον τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα και όσοι υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να ενσωματωθούν στον βασικό μισθό τα επιδόματα, ενώ τα ειδικά μισθολόγια θα γίνουν 10 από 20 και θα διατηρηθούν τα τέσσερα επιδόματα που έχουν διασωθεί ως τώρα στο Δημόσιο (Επίδομα θέσης ευθύνης, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, οικογενειακή παροχή, κίνητρο επίτευξης στόχων και κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων).

Λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, μονάχα από την ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό, η μείωση στα καθαρά ποσά θα κινείται από 3% έως και 5%.

Ποιοι όμως υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια; Δικαστικοί λειτουργοί, Προσωπικό Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ιατροδικαστές, Μέλη ΔΕΠ, Μέλη ΤΕΙ, Ερευνητές, Προσωπικό ΚΕΠΕ, Ειδικοί λειτουργοί επιστήμονες, Καθηγητές Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Προσωπικό παιδαγωγικού ινστιτούτου, Γιατροί ΕΣΥ, Διπλωματικοί Υπάλληλοι, Αρχιερείς, Μουσικοί, Ένστολοι (Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Στρατιωτικοί).