X

Κάηκαν σπίτια στην Κερατέα

Υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους πυροσβέστες για να μην επεκταθεί η φωτιά, η οποία τέθηκε τελικά υπό έλεγχο μετά από αρκετές ώρες.

Ant1news

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι και απειλούσε κατοικημένη περιοχή.

Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, από τις φλόγες δεν γλίτωσε ένα σπίτι, καθώς άρπαξε φωτιά η στέγη η οποία στην συνέχεια έπεσε στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα να καεί ολόκληρο το οίκημα.

Επίσης, στάχτη έγινε και μια εγκαταλελειμμένη εξοχική κατοικία στην περιοχή.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν συνολικά 40 άντρες της Πυροσβεστικής με 20 οχήματα, 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη, μέχρι η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και υπό τον φόβο τυχόν αναζοπυρώσεων, λόγω δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. 

 

Για την αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε άμεση διάθεση μέσων συνδράμοντας εκ νέου το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε τέσσερα υδροφόρα οχήματα για την αδιάκοπη παροχή με νερό στις πυροσβεστικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς.

Επίσης, στην περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, καθώς και στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας.

 

Δείτε βίντεο από την φωτιά στην περιοχή της Κερατέας: