X

Καμίνης: Γύρω στα 20 κτήρια τελούν υπό κατάληψη στην Αθήνα

Μήνυμα του Δημάρχου Αθηνών προς τους καταληψίες. Έκκληση προς την Αστυνομία για εκκένωση των καταλήψεων.

Ant1news

Στις περιοχές των Εξαρχείων, της Βικτώριας και της Ομόνοιας και των γύρω περιοχών βρίσκονται τα κτήρια που έχουν καταληφθεί, η πλειοψηφία των οποίων χρησιμοποιείται για τη στέγαση προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων.

«Αυτήν την στιγμή ο αριθμός δεν είναι ακριβής αλλά, αν λέγαμε γύρω στα 20 κτίρια, δεν θα πέφταμε έξω», σημείωσε ο Γιώργος Καμίνης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, τόνισε ότι, «δεν θα λύσουμε το πρόβλημα των προσφύγων και των μεταναστών και το πρόβλημα των συνθηκών διαβίωσής τους, καταλαμβάνοντας άναρχα, κτίρια στις πόλεις μας» και αναφερόμενος στις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων σε Κέντρα Φιλοξενίας όπως το Ελληνικό, υπογράμμισε ότι, τέτοιες καταστάσεις δεν δίνουν το δικαίωμα ώστε «ο καθένας να πηγαίνει, να ανοίγει ένα κτίριο ενός ιδιώτη ή του δημοσίου, να μπαίνει μέσα και χωρίς νερό,  ηλεκτρικό, χωρίς συνθήκες υγιεινής, χωρίς υποδομή, τίποτα, να κάθεται και να βάζει μέσα ανθρώπους».

Τόνισε δε ότι, τέτοιου είδους κινήσεις «διαταράζουν τη ζωή της πόλης, δημιουργούν πολλά προβλήματα στη δημόσια υγεία, εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία» και επιπλέον οι συνθήκες «προσβάλλουν τους ίδιους τους πρόσφυγες».

Όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Καμίνης, ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει σε συνεννόηση με τους καταληψίες να εντάξει του πρόσφυγες στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων του ΟΗΕ και να τους στεγάσει σε διαμερίσματα.

Κάλεσε ταυτόχρονα την Αστυνομία να βοηθήσει στην εκκένωση των καταλήψεων, ζητώντας ωστόσο να μην γίνει με βία.