X

Όμιλος ΥΓΕΙΑ: δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους της Λέρου

Στο προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “Ταξιδεύουμε για την Υγεία”.

Ant1news

Της Χριστίνας Παπαδημητροπούλου

1.450 κάτοικοι της Λέρου επισκέπτονται το Δημοτικό Σχολείο Αλίντων όπου τους περιμένουν 110 εθελοντές, γιατροί -νοσηλευτές-τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του Ομίλου “Υγεία” για να τους προσφέρουν εντελώς δωρεάν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξετάσεων.

Είναι το ανθρώπινο πρόσωπο που δείχνει ο Όμιλος σε συμπολίτες μας που δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές ιατρικές υπηρεσίες ή την οικονομική δυνατότητα να τις κάνουν.

Πρόκειται για την 6η δράση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ταξιδεύουμε για την Υγεία». Συνολικά διενεργήθηκαν 6.000 ιατρικοί και διαγνωστικοί έλεγχοι από 39 γιατρούς 16 ειδικοτήτων.

 

 

 

Οι κοινωνικές δράσεις δεν εξαντλούνται στις ιατρικές εξετάσεις. Ο Όμιλος “Υγεία” εξόπλισε τεχνολογικά το Δημοτικό Σχολείο Αλίντων, αγόρασε κουρτίνες για τις τάξεις διδασκαλίας, παρείχε είδη σίτισης και καθαριότητας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λέρου και το Ισιδώρειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, έπιπλα γραφείου στο Αστυνομικό Τμήμα, προσέφερε βασικά είδη στο Κρατικό Θεραπευτήριο, μοίρασε παιχνίδια στα παιδιά μεταναστών που μένουν στο “hot spot” του νησιού και φρόντισε για τον εμβολιασμό του προσωπικού του Δήμου.