X

Μάχη με τις φλόγες στη βόρεια Εύβοια

Στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους. Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στο Ρέθυμνο, κοντά στην Αγία Γαλήνη. Φωτιά ξέσπασε και στην Τζιά.

Ant1news

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Φαράκλα της βόρειας Εύβοιας.  

Πυροσβέστες και κάτοικοι έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να περιορίσουν τη φωτιά που, αν και μεγάλη, δεν απειλεί μέχρι στιγμής οικισμούς .

Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται «πάνω» στην θάλασσα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση της Φαράκλας αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να φτάσει πολύ κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές, όπως στη Λίμνη.

Τεράστια είναι η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων: 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 6 μηχανήματα, 7 υδροφόρες, 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα..Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.

 

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά μαίνεται στο Ρέθυμνο. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή των Σαχτουρίων του δήμου Αγίου Βασιλείου.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν 57 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο, 4 υδροφόρες, 4 ιδιωτικά  βυτιοφόρα και δύο ελικόπτερα.

Το έργο της κατάσβεσης συδχαιρένουν οι πολύ δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά πέρασε από Σαχτούρια, Μέλαμπες, Άγιο Παύλο, Άι-Γιάννη και αυτή τη στιγμή το μέτωπο βρίσκεται κοντά στην Αγία Γαλήνη.

 

Φωτιά είναι σε εξέλιξη και στην Κέα  όπου επιχειρούν 8 άτομα πεζοπόρο, 15 εθελοντές με 2 οχήματα, τρεις υδροφόρες, τρία ιδιωτικά  βυτιοφόρα κι ένα ελικόπτερο. 

Σύμφωνα με τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για τις περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια), Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες), Περιφέρεια Κρήτης (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι).