X

Κόντρες για την εισβολή αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η έφοδος, την ώρα της κυριακάτικης λειτουργίας, αντιεξουσιαστών που πέταξαν φυλλάδια για τις καταλήψεις κτηρίων.

Ant1news

Συνολικά 26  προσαγωγές έκαναν οι άνδρες των ΜΑΤ, μετά την εισβολή ομάδας αντιεξουσιαστών στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, οι οποίες αργά το απόγευμα μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι αντιεξουσιαστές διέκοψαν την Λειτουργία στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και πέταξαν φυλλάδια, που έγραφαν συνθήματα κατά των εκκενώσεων των υπό κατάληψη κτηρίων της Θεσσαλονίκης από πρόσφυγες και μετανάστες.

Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και με τη λήξη του συμβάντος, η κυριακάτικη λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά.

Ο πατέρας Μεθόδιος καταγγέλλει ότι οι αντιεξουσιαστές φωνάζοντας, έσπρωξαν και πιστούς, που αντέδρασαν στην έφοδο τους.

 

 

 

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ βρισκόταν στον άμβωνα του ιερού ναού του Σωτήρος, όπου λειτουργούσε. Σχολιάζοντας την έφοδο των αντιεξουσιαστών δήλωσε ότι «τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα». Εξήγησε για ποιο λόγο κατεδαφίστηκε το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ τόνισε πως το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και η κοινωνία.

Σε ανακοίνωση της, η Νέα Δημοκρατία στρέφεται κατά του Νίκου Τόσκα, του Μαξίμου και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί για «επικίνδυνα παιχνίδια ανοχής στην ανομία». «Επιτέλους ας μπει ένα τέλος. Η παρατεταμένη ανοχή της κυβέρνησης και η ιδεολογική - κομματική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στις συμπεριφορές ανομίας των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών οδηγεί πλέον στην αποθράσυνσή τους», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Εξαιρετικά δηκτικό για τους εισβολείς ήταν και το σχόλιο στο Twitter του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Μύδρους προς διάφορες κατευθύνσεις εξαπολύει και ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Λίγη ντροπή και λίγη αυτοσυγκράτηση είναι απαραίτητη, διότι η ελευθερία πάνω από όλα προϋποθέτει ευθύνη», σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Το Ποτάμι: να πάψουν να έχουν ανοχή στην βία

«Οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν σεβάστηκαν ποτέ τα ατομικά δικαιώματα» υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του Το Ποτάμι, συμπληρώνοντας «μέσα σ' έναν διεστραμμένο «διεθνισμό» και μια νεφελώδη «αλληλεγγύη» εξέθρεψαν αυταρχικές και βίαιες αντιλήψεις και συμπεριφορές την έκφραση των οποίων είδαμε και σήμερα στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης. Μετά τα κατεστραμμένα πανεπιστήμια, μετά την φθορά της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, τώρα έχει σειρά ο βανδαλισμός των εκκλησιών».

Στρέφοντας τα βέλη του στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το Ποτάμι τονίζει «ο κ. Τόσκας είναι υπεύθυνος για αυτές τις συμπεριφορές βίας που διαρκώς αυξάνονται. Πότε, θα αναλάβει, επιτέλους, την ευθύνη;».

Εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων, ο Γιάννης Καλλιάνος, υπογράμμισε «μια Μητρόπολη δεν είναι το μέρος για να εισβάλουν άτομα τα οποία επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν για κάτι. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να προσβάλλει τις εκκλησίες και την θρησκεία μας».