X

Μαίνεται η φωτιά στη βόρεια Εύβοια

Στάχτες αφήνει πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη από  το Σάββατο. Αποτεφρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους, μία ξενοδοχειακή μονάδα, σπίτια και αποθήκες.

Ant1news

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η μάχη με τις φλόγες που δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στην Βόρεια Εύβοια, που έχει καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Προς ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης έφτασαν τα μεσάνυχτα στο λιμάνι του Αγιόκαμπου με το φέρυ μποτ από την Στερεά Ελλάδα δύο μεγάλα ερπυστριοφόρα εκσκαφικά μηχανήματα ιδιωτικής εταιρείας, για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών ώστε  να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου αφλήνει πίσω της στάχτες και αποκαϊδια.

Το πύρινο μέτωπο, που ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα, εκτείνεται, πλέον σε δύο μέτωπα.

Ήδη εκκενώθηκαν ξενοδοχεία στη Λίμνη Ευβοίας και ο οικισμός Κατούνια ενώ κάηκαν μία ξενοδοχειακή μονάδα, μία εξοχική κατοικία και αποθήκες.

 

Οι τοπικές αρχές στη Λίμνη έχουν προετοιμαστεί και για το ενδεχόμενο εκκένωσης οικισμών καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από τις  "άκρες" της κωμόπολης. Κάτοικοι της Λίμνης έχουν, ήδη, αποχωρήσει αυτοβούλως από την περιοχή.

Στο λιμάνι της περιοχής έχει δέσει και οχηματαγωγό, το οποίο βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί να συμβάλει στην επιχείρηση ασφαλούς απομάκρυνσης των πολιτών δια θαλάσσης.

 

Στη Λίμνη Ευβοίας βρίσκεται ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος προεδρεύει σύσκεψης με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή, η οποία συνεχίζει να μαίνεται, παρότι η κατάσταση φαίνεται να καλυτερεύει από χθες. Στη συνέχεια, ο κ. Τόσκας θα περιοδεύσει στις πληγείσες περιοχές.

Φαίνεται πως κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με χθες είπε ο κ. Τόσκας, αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη επαγρύπνηση μετά το μεσημέρι, καθώς οι άνεμοι στην περιοχή δυναμώνουν και φτάνουν τα 5-6 μποφόρ

 

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν:140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 27 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 7 χωματουργικά μηχανήματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα άρχισαν τις ρίψεις νερού.