X

Μπαράζ επιθέσεων σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ

Επιθέσεις με μπογιές και πέτρες στα Εξάρχεια, στην Καλλιθέα, στην Κυψέλη, αλλά και στη συμβολή της Λεωφόρου Συγγρού με την Χαροκόπου. Άφαντοι οι δράστες.

Ant1news

Άγνωστοι έσπασαν τζαμαρίες και πέταξαν μπογιές σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στο κεντρικό κτίριο των ΑΝΕΛ τα ξημερώματα.

Αναλυτικά, στις 3 τα ξημερώματα, επιτέθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, στις 03:25 στην οδό Ιφιγενείας και Αριστείδου στην Καλλιθέα και στις 03:30 στη συμβολή των οδών Αγίας Ζώνης και Καραγιάννη στην Κυψέλη.

Επίσης, στις 3 τα ξημερώματα άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στην είσοδο των κεντρικών γραφείων των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη συμβολή της Λεωφόρου Συγγρού με την Χαροκόπου.

Από τις επιθέσεις δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν έγινε καμία προσαγωγή.

Καταδικάζουν τα κόμματα - "Aιχμές" από τη ΝΔ

«Το χθεσινοβραδινό μπαράζ επιθέσεων σε γραφεία Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά ενέργεια προβοκατόρικη, η οποία προσομοιάζει με πρακτικές τραμπούκων και παρακρατικών», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και διαμηνύει «Να γνωρίζουν καλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται από μαφιόζικα χτυπήματα».

Η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου καταδικάζει τους βανδαλισμούς και κάνει λόγο για "απαράδεκτη σιωπή" του ΣΥΡΙΖΑ για την εισβολή αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος αναφέρεται ότι «το ΚΚΕ καταδικάζει τις επιθέσεις στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Αυτές οι ενέργειες δεν εκφράζουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου».

«Ορισμένοι κύκλοι που προτιμούν να δρουν στο μαύρο σκοτάδι, προέβησαν σε ενέργειες μαφιόζικου χαρακτήρα κατά των κεντρικών γραφείων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τοπικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, με προφανή στόχο τον εκφοβισμό. Ματαιοπονούν. Ούτε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τρομοκρατούνται με τέτοιου είδους επιθέσεις, ούτε η Δημοκρατία απειλείται. Εκθέτουν όμως τους δράστες», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του κινήματος. 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις στα γραφεία των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Κάθε τέτοιου είδους "πράξη" έρχεται σε σύγκρουση με την Δημοκρατία. Ελπίζουμε αυτή η επίθεση να είναι και η τελευταία» δήλωσε ο Εκπροσώπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος.