X

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη Ευβοίας

Μάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα. Στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα δάσους. Σύσκεψη φορέων της περιοχής υπό τον Νίκο Τόσκα.

Ant1news

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι πιναθόν να κηρυχθεί η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια σύσκεψης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.

Ο Υπουργός τόνισε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του Δήμου, μόλις υποβληθεί επίσημα μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με χθες αν και, όπως είπε ο κ. Τόσκας, πρέπει να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση καθώς οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν το μεσημέρι.

  

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αδιάκοπα δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να θέσουν υπο έεγχο την πυρκαγιά.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν:140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 27 υδροφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 12 χωματουργικά μηχανήματα, τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. 

 

Σε ότι αφορά την πόλη της Λίμνης ο κίνδυνος φαίνεται να έχει απομακρυνθεί, αλλά η οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστια.

Στο λιμάνι της περιοχής έχει δέσει από χθες οχηματαγωγό, το οποίο βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί να συμβάλει στην επιχείρηση ασφαλούς απομάκρυνσης των πολιτών δια θαλάσσης.

 

Οι φλόγες άφησαν στο πέρασμά τους στάχτες και αποκαϊδια. Υπολογίζεται ότι έχουν καεί περισσότερα από 20.000 στρέμματα. Χθές, εκκενώθηκαν ξενοδοχεία στη Λίμνη και ο οικισμός Κατούνια ενώ κάηκαν μία ξενοδοχειακή μονάδα, μία εξοχική κατοικία και αποθήκες.