X

Με καλάσνικοφ η επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικού

Οι αρχές θεωρούν ως πιο πιθανό το σενάριο η επίθεση να πρόκειται για ενέργεια ομάδας του αντάρτικου πόλης. Τι αναφέρει μαρτυρία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Ant1news



Πολεμικό όπλο τύπου καλάσνικοφ χρησιμοποιήθηκε στην ένοπλη επίθεση εναντίον κτιρίου στην πλατεία Κολωνακίου όπου στεγάζεται μεταξύ άλλων η πρεσβεία του Μεξικού. Αυτό φέρεται να προέκυψε από την επεξεργασία υπολείμματος βολίδας που περισυνελέγη από το σημείο της επίθεσης στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Η επίθεση στο κτίριο που βρίσκεται στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας φαίνεται ότι έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής και έγινε αντιληπτή το απόγευμα της Δευτέρας από τους υπαλλήλους χρηματιστηριακής εταιρείας που στεγάζεται στον 4ο όροφο, κάτω από την πρεσβεία του Μεξικού.

Στην τζαμαρία, στην πρόσοψη της εταιρείας βρέθηκε οπή από σφαίρα πυροβόλου όπλου, ενώ κατόπιν αυτοψίας στο χώρο βρέθηκε σε γυψοσανίδα στο εσωτερικό των γραφείων ο πυρήνας της βολίδας όχι όμως και το εξωτερικό περίβλημα.

Επίσης, οπή από σφαίρα βρέθηκε και στην πρόσοψη του 3ου ορόφου όπου στεγάζονται τα γραφεία ιδιωτικής εταιρείας εμπορίας ρούχων.

"Αντάρτικο πόλης" βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την επίθεση

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ως πιο πιθανό το σενάριο η επίθεση να πρόκειται για ενέργεια ομάδας του αντάρτικου πόλης.

Γιατί το λένε αυτό; Στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας στεγάζονται τα γραφεία της Πρεσβείας του Μεξικού, όπου και υπάρχει κρεμασμένη σημαία της συγκεκριμένης χώρας. Στους υπόλοιπους ορόφους στεγάζονται γραφεία ιδιωτικών εταιρειών, αλλά πουθενά δεν υπάρχει κάποιο διακριτικό, έτσι πολλοί πιστεύουν ότι όλο το κτίριο είναι ενοικιασμένο από την Πρεσβεία.

Η μαρτυρία, που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ κάνει λόγο για δύο αναβάτες μοτοσικλέτας, που λίγο μετά τις πέντε το πρωί της Κυριακής, προσέγγισαν το σημείο από την οδό Κανάρη και ο συνεπιβάτης πυροβόλησε δύο φορές.

Ομάδες του αντάρτικου πόλης έχουν στο παρελθόν επιλέξει κτίρια πρεσβειών ξένων χωρών για ενέργειές τους, ενώ η συγκεκριμένη είχε μπει στο στόχαστρο Ομάδας Αναρχικών, πριν από λίγο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από 35 μέρες μελή της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας είχαν εισβάλει στην πρεσβεία  του Μεξικού, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της χωράς σε  θύματα παιδείας. Μετά από το περιστατικό, το κτήριο φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως από αστυνομικό.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Ασφάλεια, ωστόσο η Αντιτρομοκρατική παραμένει σε επιφυλακή, ώστε να αναλάβει δράση, αν κριθεί απαραίτητο.